Pop rock

Številnih uspešnic še ni konec

Alesh Maatko
2. 10. 2016, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Skupina Srebrna krila, ki jo je daljnega leta 1978 ustanovil legendarni Vlado Kalamber, velja za prvi pravi hrvaški boy bend.

M24.si
Zasedba Srebrna krila je nastopila na dogodkih Pravljičnih 7 in Moč glasbe nas združuje.

Od svojega nastanka pa do danes so prodali že več kot osem milijonov nosilcev zvoka, uspešnicam, ki jih še danes prepevajo številne generacije, pa se ravno te dni pridružuje še ena, in sicer Ja sam čovjek s grijeha tri, s katero so se predstavili na Etnofestu v Neumu. Mnogi ob tem menijo, da ima pesem potencial, da postane uspešnica, saj spominja na stare megauspešnice.

Odmevni nastopi

Legendarna zasedba sicer veliko koncertuje po Sloveniji, saj so se med drugim lani predstavili na odmevnem dogodku Eventa 24, Pravljičnih 7, marca letos so zapeli na tradicionalnem koncertu v Lenartu Moč glasbe nas združuje, kjer so potrdili, da so njihove uspešnice večne. Junija pa so v mariborski Festivalni dvorani Lent pripravili »vrnitev plesnih večerov« in s tem pričarali vzdušje 60. in 70. let, ko so bili plesi izjemno priljubljeni. 

Maja Krajnc
Srebrna krila in Moni Kovačič

Za med

Spomnimo. Vrhunec uspeha je zasedba doživela leta 1983 v Moskvi. Deset dni so razprodali dvorano, ki sprejme 25.000 ljudi, skupaj so prodali 250.000 vstopnic. Skupina Srebrna krila pa je bila povabljena tudi na evropsko turnejo svetovno znane zasedbe The Police, vendar so ponudbo zavrnili.