Se bliža poroka?

Princesa Eugenie fanta peljala h kraljici

sn
21. 9. 2016, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Komaj dobro je Sarah Ferguson govorice o skorajšnji zaroki svoje hčerke princese Eugenie zanikala, že je slednja v preteklih dneh njene besede postavila na glavo. V njeni zvezi gre očitno bolj zares kot kadarkoli.

profimedia
Menda se ugibanja o bližnji prihodnosti Eugenie in Jacka lahko končajo: zaroka konec leta 2016, poroka sredi leta 2017.

profimedia
Kraljeva družina ima Jacka zelo rada, saj je prijeten za družbo, izobražen in ima rad Eugenie.

Šestindvajsetletna princesa Eugenie je namreč pred dnevi z dolgoletnim partnerjem Jackom Brooksbankom obiskala kraljico Elizabeto na gradu Balmoral, v poletnem domovanju britanske kraljeve družine. Poznavalci razmer na dvoru so zato jasni: Eugenie in Jack se bosta zaročila še letos, poroka pa bo leta 2017.

Dovoljenje ni nujno

Devetindvajsetletni Jack se je z 90-letno monarhinjo sicer že spoznal, njegovo nekajdnevno bivanje na Balmoralu pa je znamenje, da je kraljica zvezi mladeniča in svoje vnukinje naklonjena. Po pravilih princesi babice sicer ne bi bilo treba prositi za dovoljenje za poroko, toda prijazno dekle si očitno želi živeti pomirjeno s tem, da je z njeno izbiro moža zadovoljna tudi kraljica. In očitno mladenka šarmu svojega izbranca zaupa v tej meri, da ga upa pripeljati pred najvišje obličje svoje domovine – da prebijejo led in vzpostavijo tople odnose.

Poznavalec razmer na britanskem dvoru:

"Jacka imajo na angleškem dvoru radi, Sarah se do njega vede tako, kot bi že bil uradno njen zet."

Izziv je našel v gostinstvu

Postavni Jack se je šolal na ugledni univerzi Stowe v Buckinghamshiru. Njegova družina je pričakovala, da se bo posvetil bančništvu, a je svoj izziv našel v gostinstvu. Njegova prva zaposlitev je bila v klubu, ki je na malce višji ravni od običajnih – v lokalu Admiral Codrington. Naslednja tri leta je delal v Markham Innu, potem pa je postal menedžer v Mahiki, enem od najprestižnejših lokalov v predelu West End, kamor zahajata tudi Eugenijina bratranca, princa William in Harry.

profimedia
Princesa Eugenie je z obiskom kraljice na Belmoralu prilila olje na ogenj govoric o svoji zaroki.

Vrnila se je zaradi njega

Eugenie je, kot se za princeso spodobi, na univerzi Newcastle končala študij iz angleške literature in zgodovine umetnosti, nato se je preselila v New York, kjer je delala v dražbenem podjetju Paddle8. V domovino naj bi se vrnila tudi zaradi mamljivega delovnega mesta direktorice v galeriji Hauser & Wirth, predvsem pa zaradi možnosti, da živi blizu fanta Jacka. Očitno je bila njena odločitev za selitev v domovino in k svojemu dragemu pravilna.