Pesniška zbirka

Zala Đurić Ribič: Ni treba biti zguban, da lahko pišeš

Sonja Javornik
27. 8. 2016, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vsestransko nadarjena Zala Đurić Ribič bo po tem, ko se je dokazala kot pevka, igralka in manekenka, izdala še pesniško zbirko, ki jo je že pohvalil Boris A. Novak.

Osebni album
Zala je bila navdušena, ko je prebrala, da jo je cenjeni pesnik nagovoril s "kolegico".

Osebni album
Lalalatino je Zalin prvi čisto avtorski komad, ki pa je tudi v angleškem jeziku – morda zato, ker ga bo predstavila tudi v New Yorku, kamor se jeseni vrača v šolo.

Zala bo svojo Zbirko izdala pri založbi Ocean, prijatelji pa so jo spodbudili, da na Adrifundu zbira denar za zbrkastičen dogodek, ki bo 5. septembra. »Kjer bomo mladi kreativno soustvarjali in ob izidu naredili šov ob predstavitvi Zbrke. Ples, moj šov, bend, družba … Več donacij bo, večja je možnost, da se bomo skupaj zavrteli v nepozaben večer in s tem širili sporočilo moje Zbrke, 'lajf' je poezija, vse je morje. Ni ti treba biti siv in zguban, da imaš dovoljenje pisati,« razmišlja Zala, ki je bila seveda navdušena nad pohvalo Borisa A. Novaka.

»Boris A. Novak in Jacques Prevert sta moja najljubša pesnika. Borisu sem poslala svojo Zbrko. Ko sem prebrala odziv … nisem mogla dihati. Nagovoril me je s 'kolegica' … Srečna sem. Mirna. Ničesar več ne potrebujem. Želim si, da bi ljudje spoznali moje globlje dimenzije, prenehali označevati in kritizirati zunanjosti. Smo preveč kompleksni in si zaslužimo mnogo več kot 'huda bejba' ali 'hčerka od unih dveh …'«

Osebni album
Zala bo še nekaj časa v Piranu, kjer je po njenih besedah veliko čarobne energije in visokih vibracij.

Dopust v Sloveniji

Zala je junija iz Amerike prišla v Slovenijo na dopust, vendar že ves čas ustvarja. Pravi, da dopusta sicer ni imela, ampak ga pravzaprav sploh ne potrebuje: »Moje življenje je en sam dopust, saj vedno delam to, kar ljubim. Pisala sem pesmi, sestankovala v zvezi z Zbrko in novim singlom v angleškem jeziku Lalalatino, to je prva skladba, ki sem jo v celoti sama napisala, zanjo pa trenutno snemam videospot. Posnela sem kratki film v režiji Marije Keserović …«

Osebni album
... v New York pa bi se rada vrnila enkrat, ko bo grozdje zrelo.