Danica Lovenjak

Namakala se je ...

Sonja Javornik
23. 8. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

»Brela me je navdušila,« nam je vzhičena priznala blogerka Danica Lovenjak, ki se je letos v družbi nekaj kolegov odpravila raziskovat Brelo, biser Makarske riviere.

Osebni album
Danica sicer rada hodi tudi na kakšne koncerte in partyje, ampak v Breli jo je bolj zanimala narava.

Ko je prebrala, da je Brela po izboru revije Forbes med top 10 plažami na svetu, seveda ni niti za hip oklevala.

Osebni album
Danico Lovenjak mika, da bi se do Brele odpravila tudi po koncu glavne turistične sezone.

»Sicer sem bila v Breli že kot mala punčka s starši, vendar se od takrat nisem spomnila kaj dosti, čeprav na licu mesta kakšni spomini spet oživijo. Predvsem pogled na tisto skalo, ki se je z Biokova odlomila pred tisoč leti in je zdaj nekaj posebnega tudi zato, ker na njej rastejo drevesa, mi je bil znan. Po drugi strani pa je to najpogostejši prizor iz Brele, saj se tam vsi turisti radi slikajo,« pravi Danica. 

Osebni album
Blogerka pravi, da je v Makarski zagotovo bolj živahno, »ampak tudi tu je na voljo nekaj zabave, celo kino na plaži«.

KUHAJO IZVRSTNO

»Seveda sem preizkusila tudi tamkajšnjo kulinarično ponudbo. Že v hotelu je bila izbira dobra, ampak najbolj sem uživala na kosilu v restavraciji Mediteran. Ne le da imajo izvrsten razgled na prelepe plaže, tudi kuhajo izvrstno. Pripravili so nam ogromnega brancina, ki smo ga seveda hitro zmazali, čeprav je sprva kazalo, da bo prevelik izziv. Ampak saj veste – če je dobro, se pač malo bolj potrudiš,« se je zasmejala svetlolaska, ki je znana tudi po tem, da je velika gurmanka. To destinacijo bo zagotovo še obiskala.

Svetlolaso Danico je zanimalo predvsem to, da ne bi zamudila kakšnega trenutka podnevi, saj so prizori, ki jih ponuja prekrasna narava, preprosto čarobni.

Če bo vse po sreči, še letošnjo jesen ...