Zabava

Poletna festivalska vročica na Radiu Salomon

cr
12. 8. 2016, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Salomon je kovnica hitov, ki že več kot dve desetletji streže s največ sveže pop, urbane in plesne glasbe na domači radijski sceni, stik s koreninami pa ohranja tudi kot slovenska rezidenca nekaterih največjih svetovnih glasbenih zvezd.

Arhiv Radia Salomon
Če želite ujeti brezplačen obisk festivala MTV Summerblast, spremljajte oddajo DeeJayTime in FB-profil Radia Salomon.

Ujemite Afrojacka

Radio Salomon bo desetim poslušalcem podaril brezplačen obisk festivala MTV Summerblast v Poreču, kjer bodo 19. in 20. avgusta nastopili Afrojack, Steve Aoki, Fedde Le Grand, Zedd, Example & DJ Wire, Lost Frequencies, Jonas Blue, Zeds Dead ...

Nočni program Radia Salomon soustvarjajo kralji lestvic, kot so Tiesto, Armin van Buuren, Avicii, Paul Oakenfold, Sander van Doorn, Afrojack, R3hab, Chuckie, Nicky Romero in nosilci programa festivalov Ultra Music. »Čeprav je bila naša politika vedno širša od plesne glasbe, Salomon je že v 90. letih zavrtel največ nove pop, rock, hiphop in domače pop produkcije, nas poslušalci in radijci že od nekdaj spremljajo kot referenčno postajo za glasbo, ki jo ljudje lahko slišijo na plesiščih. Spremenilo se je le to, da je plesna glasba postala rdeča nit globalne pop produkcije, didžeji so danes filmske zvezde, ki polnijo stadione, Jadran pa je njihovo novo najljubše igrišče,« pove programski vodja Dean Windisch.

Za vse okuse

Arhiv Radia Salomon
Nočni program Radia Salomon med drugim soustvarja kralj lestvic Tiesto.

Medtem ko starejši poslušalci Salomon največ poslušajo na poti v službo in domov, ko se vrtijo največji hiti in kakšna klasika 90. let, so večeri nišni (latinska La hora feliz, hiphop oddaja Pump It Up ter Deeparted za ljubitelje tropical housa), ponoči pa pride na svoj račun klubska in festivalska publika.

»Pri tem pazimo, da pridejo na svoj račun tako fani Tiesta in Armina kot tisti, ki prisegajo na mlajše obraze, ekipa Cr2 sledi trendom v housu, pri Ultri pa pridejo na svoj račun tako ljubitelji EDM (od Harvard Bass in Švedov do Kyga in Skrillexa) kot kraljev Ibize (Jamie Jones, Solomun, Carl Cox). Žanrsko pokrivamo regionalne festivale od Ultre in Hideouta na eni do Sonusa in Dimensions na drugi strani – le da se pri nas festivalsko poletje nikoli ne konča.«

Arhiv Radia Salomon
Festivali Ultra Music so prava glasbena poslastica za vse ljubitelje zabav in plesa.

Domači favoriti

V začetku poletja so nedeljski večerni termin Salomon Cluba prevzeli Mike Vale, Brina Knauss, Suprin Josh Somen in varovanci agencije EEMM, vmes pa vskakujejo tudi drugi domači (Benjamin Shock) in tuji mojstri (Freemasons, Yolanda Be Cool), ki gostujejo v regiji. To nedeljo ne zamudite Brine Knauss z ekskluzivnim posnetkom nastopa, s katerim je pred dnevi ogrela publiko za Solomuna v Riccioneju. 

Arhiv Radia Salomon
V nedeljskem večernem terminu Salomon Cluba lahko ujamete tudi didžejko in manekenko Brino Knauss.