Pr'Hostar

FOTO: Gorenjski »gaunarji« bodo skrbeli za smeh

b.p.
10. 8. 2016, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred štirimi leti je slovenska spletna serija Pr' Hostar postala pravi slovenski fenomen na youtubu. Medtem ko so videi beležili milijonske oglede, so ustvarjalci neutrudno pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Karantanija
V celovečernem filmu Pr' Hostar nas bodo pričakali že poznani liki iz serije in novi obrazi, ki bodo poskrbeli za smeh.

Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je na youtubu postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih »gaunarjev«, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Zdaj so posneli celovečerni film, ki so ga osnovali na četrti epizodi serije, v kateri v središču zgodbe poteka neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti.

Zgodbo malih ljudi velikih src so umestili na gorenjsko podeželje, v propadajoč hotel, kjer moči merijo izkoriščevalski direktor in muhasto osebje. Prek likov, zaposlenih v hotelu Pr' Hostar, so ustvarjalci prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih.

karantanija
Priljubljene prigode gorenjskih »gaunarjev«, ki so na začetku osvojili gledalce youtuba, se selijo na veliko platno.

Pod scenarij za film, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, režisersko taktirko pa je prevzel Luka Marčetič, avtor serij Dan ljubezni in V dvoje. Kar zadeva igralsko zasedbo, se lahko nadejamo ponovnega druženja z vsemi že poznanimi liki iz serije Pr' Hostar, obenem pa nas bodo razveselili novi karakterji in posebni gostje.