Zabava

FOTO: Izbrali so miss predalpskega bisera

b.p.
4. 8. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Banjšicah se pred dnevi odvil že 34. tradicionalni praznik košnje, kjer so tokrat postregli s pestrim programom, dobili pa so tudi prvo miss predalpskega bisera.

nina
Na Banjšicah so na tradicionalnem prazniku košnje izbrali tudi prvo miss predalpskega bisera.
nina
Voditeljica Renata Metljak in zvezdniška žirija – Tanja Balabanić, Nejc Simšič, Maja Žbogar, Damjan Murko, Rok Keber, Črt Banko, Jakob Čargo in Dejan Strgar – so izbrali novo slovensko lepotico.

Na Banjšicah, nedaleč stran od Nove Gorice, so slavili na veliko, saj se je 34. leto zapored odvijal praznik košnje, ki je tudi letos pritegnil ogromno ljudi, ki so imeli čez dan na voljo spretnostno jahanje v različnih disciplinah, zvečer pa pester program, v okviru katerega so prvi okronali miss predalpskega bisera v organizaciji Renate Metljak.

Izmed devetih deklet iz vse Slovenije je zmagovalko izbrala zvezdniška žirija, ki so jo sestavljali predsednik Turističnega društva Banjšice Jakob Čargo, predsednik krajevne skupnosti Dejan Strgar, slovenski slavček Damjan Murko, nekdanja miss Universe Hrvaške Maja Žbogar, voditelj Nejc Simšič, nekdanja barovca Tanja Balabanić in Črt Banko ter podjetnik Rok Keber.

Po štirih izhodil lepotic so za miss predalpskega bisera izbrali Klavdijo Makuc, prva spremljevalka je postala Eva Plešnar, druga spremljevalka Jo Zornik in miss simpatičnosti Renata Lovrin. Seveda pa ni šlo brez glasbe, saj so večtisočglavo množico zabavali pevka Nuša Rojs, slavček Damjan Murko, DJ Miha Japelj, plesne skupine Cawboy ritm, Koun3 Souls in Vražja dekleta, mlada glasbena skupina Da te kap in na koncu še Rock Partyzani, ki so na nogah držali obiskovalce vse do jutra.