Obupana

Shannen Doherty: Rak se širi po telesu

mv
3. 8. 2016, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Igralka Shannen Doherty, ki se je spomnimo iz serije Beverly Hills, je pred dnevi z oboževalci delila fotografije, na katerih ima zaradi kemoterapije pobrito glavo, zdaj pa je razkrila še, da se je rak razširil ter da se boji, da ji ne bo uspelo premagati bolezni.

Shannen je z javnostjo delila fotografije svoje pobrite glave.

Shannen je pred dnevi za medije spregovorila o boju z boleznijo in razkrila podrobnost, ki močno otežuje njeno zdravljenje. »Imela sem raka na prsih, med eno od operacij pa so odkrili, da so rakave celice napadle limfni sistem. Zaradi tega sem trenutno na kemoterapiji, po tem pa me bodo tudi obsevali,« je priznala igralka, ki ne skriva, da jo je strah tega, da bo izgubila boj z rakom.

Odločila se je, da bo o svoji bolezni govorila na glas, saj ne želi ničesar skrivati pred svojimi oboževalci in podporniki. Zato je tudi javno delila fotografije svoje pobrite glave. »Začela sem postopoma. Najprej s kratko pričesko, nato z irokezo na sredi glave, na koncu pa sem se morala pobriti po celi glavi,« je razložila zvezdnica.

Negotovost jo ubija

Ob strani ji ves čas stoji mož Kurt.

»Najhuje je, da ne vem, ali bo zdravljenje delovalo. Bom morala ponoviti kemoterapijo in obsevanje? Toliko vprašanj se mi poraja in utrujena sem,« je priznala Shannen in dodala, da nima težav s prenašanjem bolečine in slabosti, le negotovost jo ubija. Ob strani ji poleg mame in prijateljice ves čas stoji mož Kurt Iswarienko, s katerim se je poročila pred petimi leti. »Skrbi me tudi, kako bo moja bolezen vplivala na vse ljudi, ki me imajo radi,« je dodala 45-letna igralka, ki je hvaležna, da jo Kurt razume in skrbi zanjo po svojih najboljših močeh.

»Včasih me mora nesti v avto in peljati v bolnišnico na infuzijo, saj težko zadržim karkoli v telesu,« je razložila in poudarila, da o boju z boleznijo javno govori zato, da bi morda komu odprla oči. »Ljudje morajo vedeti, da v tem niso sami. Da jih nekdo razume ter da je pomembno, da skrbijo za svoje zdravje in hodijo na redne preglede. Če bom s svojo zgodbo rešila življenje vsaj enemu človeku, potem je vse skupaj vredno napora,« pravi Dohertyjeva, ki se ne namerava predati.

»Moram se boriti za svojega moža, za vse, ki me imajo radi. Želim živeti in resnično upam, da mi uspe premagati raka,« je igralka povedala ameriškim medijem, ki redno spremljajo njeno zdravljenje, skupaj z njenimi oboževalci, ki ji pošiljajo spodbudna sporočila in ji vlivajo dodatno energijo.

Shannen je zaslovela z vlogama v serijah Beverly Hills in Charmed.

Zvezdniki, ki so uspešno premagali raka

Rak je bolezen, ki nikomur ne prizanaša, tudi zvezdnikom ne. Številni so se v preteklosti že spopadli z njim, nekateri pa tako kot Shannen bitko bijejo še vedno. Med njimi je tudi Janice Dickinson, ki je za raka izvedela šele nedavno, bolezen pa je uspešno premagal igralec Hugh Jackman.

Janice Dickinson so šele pred nekaj tedni odkrili raka na dojkah. Priznala je, da se je znašla v svoji najhujši nočni mori.

Igralka Rita Wilson je raka na prsih preživela leta 2015, ko so ji odstranili obe dojki.

Igralec Hugh Jackman se je boril z rakom kože, ki so ga še pravočasno uspešno ustavili. Tudi pri igralcu Dustinu Hoffmanu so raka odkrili dovolj zgodaj, da so ga rešili.

Igralec Michael Douglas že vse od leta 2011 živi z rakom na grlu.

Igralec iz Dexterja Michael C. Hall se bori z limfnim rakom, trenutno pa se dobro počuti, saj je bolezen v mirovanju.