Zabava

Harry Potter se vrača

mv
1. 8. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V londonskem gledališču Palace je bila včeraj premiera drame Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in prekleti otrok). Predstava je v sklopu predpremier na sporedu že od začetka junija.

Zaradi izjemnega povpraševanja so izdali 25 tisoč dodatnih vstopnic za predstavo o odraslem Harryju Potterju.

Drama je delo pisateljice J. K. Rowling in ...

Predstava Harry Potter and the Cursed Child je plod sodelovanja med avtorico serije knjig o dečku čarovniku J. K. Rowling ter scenaristom Jackom Thornom in režiserjem Johnom Tiffanyjem. Avtor drame v dveh delih, ki se dogaja 19 let po zaključku knjige Harry Potter in svetinje smrti, je Thorne. Predstava bo na sporedu gledališča Palace po novem do decembra 2017, saj bodo zaradi izjemnega povpraševanja 4. avgusta izdali dodatnih 250.000 vstopnic, piše na spletni strani predstave.

Odrasli Harry Potter

... scenarista Jacka Thorna.

Kot številni njegovi oboževalci je tudi Harry Potter že odrasel in ima z ženo Ginny Weasley tri otroke. Zaposlen je na ministrstvu za čarovništvo in še vedno nosi svoja prepoznavna očala, le da mora zdaj pomagati najmlajšemu sinu Albusu Severusu pri soočanju s temno družinsko preteklostjo. Čeprav je Harry Potter literarni lik, je J. K. Rowling 31. julij določila za njegov rojstni dan.

Drama prikazuje življenje odraslega Harryja Potterja.

Simbolično bo na ta dan izšla tudi knjižna izdaja dvodelne drame Harry Potter and the Cursed Child. Po poročanju britanskega BBC je to knjiga, ki je po podatkih mreže knjigarn Barnes and Noble podrla prednaročniški rekord v ZDA. Ta je doslej pripadal drugi knjigi iz sage o mladem čarovniku, Harry Potter in svetinje smrti, ki je izšla leta 2007. Zadnji, sedmi roman o Harryju Potterju je izšel leta 2007. Romani o dečku čarovniku so bili po vsem svetu prodani v več kot 450 milijonih izvodov.