Povedal bo vse

»Nisem ubil Michaela Jacksona«

mv
29. 7. 2016, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nekdanji osebni zdravnik Michaela Jacksona se je odločil, da napiše knjigo o svojem življenju s pevcem, ki je umrl leta 2009, uradno zaradi prevelikega odmerka uspaval. Trdi, da nikakor ni kriv za njegovo smrt in da mu je zmotna obtožba uničila življenje.

ZIMBIO
Murray je odločen, da bo v knjigi povedal vse, tudi to, da njegova zdravila niso bila usodna za Jacksona.

Murray je po smrti Michaela Jacksona zaradi obtožbe, da je odgovoren za njegovo smrt, odsedel dve leti zaporne kazni, izgubil je tudi zdravniško licenco v zveznih državah Kaliforniji, Teksasu in Nevadi. Devetinšestdesetletni zdravnik, ki je bil tesni prijatelj zvezdnika, pravi, da je njegovo življenje po krivem uničeno, zato se je odločil, da vse razloži in zapiše v knjigi, ki jo pripravlja.

Arhiv Svet24
Michael Jackson ni znal živeti brez Conrada in njegovih receptov za propofol, ki naj bi bil na koncu zanj usoden.

»Rezultati obdukcije so nepopolni, saj je Michael poleg zdravil, ki sem mu jih predpisal, užival tudi številne druge in to brez kakršnegakoli nadzora,« pravi Conrad. Po odsluženi dveletni kazni se je Murray zatekel na Karibe, kjer stran od oči javnosti pomaga lokalnim otrokom s srčnimi okvarami.

Izdal umazane Jacksonove misli

Čeprav je na začetku ščitil svojega prijatelja in klienta Jacksona, je nedavno javnosti vseeno zaupal kar nekaj umazanih podrobnosti iz življenja pevca. »Michael je oboževal otroke, a na bolan način. Njegova prva izbira za potencialno ženo je bila prijateljeva hči Harriet. Vanjo se je zaljubil, ko je imela komaj 5 let! Nato se je med gledanjem filma o Harryju Potterju zagledal v igralko Emmo Watson in prav nič ga ni motilo, da je imela igralka takrat komaj 11 let,« pravi Murray, ki upa, da bo z izdajo knjige ljudem dokazal, da ni odgovoren za Jacksonovo smrt.