Zabava

Idris Elba prestar, da bi igral Jamesa Bonda

Mojca Vakselj
26. 7. 2016, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Britanski igralec Idris Elba, ki se je, potem ko je Daniel Craig odpovedal svoje sodelovanje pri nadaljnjih filmih o Jamesu Bondu, omenjal kot novi agent 007, je dejal, da je za to vlogo prestar.

Reuters
Idris si ne predstavlja, da bi se pri 43 letih podil za ženskami in dirkal z avtomobili.

»Mislim, da sem prestar za to. Kdo si želi divjati naokrog z avtomobili, ženskami in martinijem? Sliši se grozno,« je menil 43-letni igralec. Najstarejši igralec v zgodovini filmov o Jamesu Bondu je bil sicer Roger Moore, ki je leta 1973 pri 45 letih zaigral v filmu Živi in pusti umreti. Kljub govoricam Elba ni dobil uradne ponudbe za igranje v novem filmu o agentu 007. V javnosti se ob njegovem omenjajo še igralska imena, kot so Tom Hardy, Damian Lewis in Henry Cavill.

Reuters
Daniel Craig je po desetih letih James Bonda z njim za vedno opravil.

Craig si raje prereže žile, kot da ponovno igra Jamesa Bonda

Daniel Craig, ki je Bonda upodobil v filmih Casino Royale, Kvantum sočutja, Skyfall in Spectre, je tik pred koncem snemanja zadnjega filma Spectre izjavil, da bi si raje prerezal žile na zapestju kot še enkrat upodobil agenta 007. Pred nekaj meseci je zavrnil kar 70 milijonov vredno ponudbo, s katero bi se obvezal, da bo kot kultni junak posnel še vsaj dva filma.

Kot James Bond se je prvič predstavil leta 2005 in pravi, da je bilo deset let več kot dovolj ter da je z Bondom opravil. Za zdaj še ni znano, kdaj bodo začeli produkcijo novega, 25. filma o Jamesu Bondu, tako kot ni znano, kdo bo na koncu upodobil priljubljenega filmskega junaka.