Praznovanje

Princ George upihnil tretjo svečko

mv
25. 7. 2016, 22.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prvorojenec princa Williama in vojvodinje Catherine princ George je pred dnevi upihnil že tretjo svečko. Ob tej priložnosti so nastale najnovejše fotografije živahnega malčka, ki je s svojo prikupnostjo osvojil večino Britancev.

Britanski dvor
Mali George je nasmejan in vesel otrok, ki se rad igra tudi z družinskim psom Lupom.

Princ George je pred dnevi upihnil tretjo svečko.

Triletnega princa je za njegov rojstni dan v svoj objektiv ujel fotograf Matt Porteous, britanski dvor pa je z javnostjo delil štiri fotografije, ki dečka prikazujejo na vrtu njegovega doma Anmer Hall v Norfolku na vzhodu Anglije. »Vojvoda in vojvodinja upata, da bo javnost v novih fotografijah uživala,« so dejali predstavniki Kensingtonske palače in dodali, da bi se ponosna starša rada zahvalila ljudem za vsa sporočila, ki sta jih prejela ob praznovanju Georgevega tretjega rojstnega dne. Fotografije so bile posnete ta mesec v družinskem domu Williama, Kate ter njunih dveh otrok – princa Georgea in princese Charlotte.

Porteous počaščen, da je bil zadolžen za uradne fotografije

Fotograf Porteous je bil počaščen, da so za slikanje izbrali ravno njega. »Res sem užival v fotografiranju princa, saj je bilo vzdušje zelo sproščeno. Počaščen sem, da so v proslavitev njegovega rojstnega dne javnosti predstavili moje fotografije,« je dejal. George je sicer za očetom Williamom in dedkom Charlesom tretji v vrsti za prestol, a se še dolgo ne bo obremenjeval s krono, saj ima šele tri leta in trenutno preživlja dokaj normalno otroštvo, saj tako želita njegova starša.

britanski dvor
Princa je fotograf ovekovečil med igro na domačem dvorišču.