Usodna je bila pljučnica

Zaradi njega je zaslovela, zdaj je umrl

T.L.
20. 7. 2016, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poslovil se je avtor številnih filmskih uspešnic Garry Marshall. Imel je izrazit občutek za snemanje romantičnih komedij, od katerih so se nekatere zapisale skoraj med filmske klasike.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poslovil se je legendarni filmski ustvarjalec Garry Marshall. Režiser in producent, ki je stal za številnimi romantičnimi filmi v zadnjih desetletjih (zadnji njegov izdelek je film Materinski dan, ki smo ga lahko gledali tudi pri nas) je v bolnišnici v Kaliforniji umrl za posledicami pljučnice, ki ga je prizadela po nedavni možganski kapi. Bil je star 81 let. 

Številni, ki so z Garryjem sodelovali, so na twitterju že izrazili obžalovanje ob slovesu legendarnega človeka, ki je življenje posvetil filmu. Seznam priznanih igralcev, s katerimi je sodeloval, je namreč zelo dolg, je pa med zvezde izstrelil tudi že pokojnega Robina Williamsa in Anne Hathaway.

Profimedia
Poslovil se je avtor številnih filmskih uspešnic.

Marshall je med zvezde izstrelil Julio Roberts, ki je z vlogo v filmu čedno dekle (Pretty Woman) zaslovela na filmskih platnih. Z Julio je združil moči v filmo Pobegla nevesta (Runaway Bride) 

Getty Images
Julia Roberts je bila ena od igralk, ki jih je izstrelil v svet znanih igralcev.

Med bogato filmografijo pa Marshalla javnost najbolj pozna po filmih Pretty Woman, Runaway Bride, Frenkie and Johnny, Valentine's Day, New Year's Eve, Mother's Day, The Princess Diaries, in The Princess Diaries 2: Royal Engagement.