Po odhodu Jeremyja Clarksona in njegovih sovoditeljev se namreč gledanost oddaje zmanjšuje. Zaključno oddajo zadnje sezone si je tako v nedeljo ogledalo 1,9 milijona gledalcev, kar je najmanj v zgodovini oddaje.

"Dal sem vse od sebe, a to včasih ni dovolj. Ekipa je več kot odlična, želim jim vse najboljše," je 50-letni Chris Evans zapisal na družbenem omrežju Twitter, kjer je tudi sporočil svoj odstop.

Evans, ki je z britansko radiotelevizijo BBC podpisal triletno pogodbo, je tudi sicer znan kot avtomobilistični navdušenec. Njegovo zbirko avtomobilov so prikazali tudi v oddaji, ki jo je poleg njega vodil Matt LeBlanc, zvezdnik iz serije Prijatelji. S slednjim se BBC o nadaljnjem vodenju še dogovarja.

BBC je Clarksona suspendiral marca lani, potem ko je prišlo do incidenta s producentom Oisinom Tymonom. Preiskava je nato pokazala, da ga je Clarkson fizično napadel in poškodoval, zaradi česar je moral Tymon poiskati tudi zdravniško pomoč. Clarkson se mu je kasneje opravičil.

Oddajo Top Gear si je pred Clarksonovim odhodom vsako nedeljo ogledalo okoli pet milijonov Britancev, po svetu pa celo prek 350 milijonov v 170 državah. Top Gear je tudi velika blagovna znamka, vredna več milijonov.