Zvezde Granda

Masaker na koncertu

Mojca Vakselj
4. 7. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V vasi Žitište pri Zrenjaninu se je v noči s petka na soboto zgodila strašna tragedija, v kateri je pobesneli obiskovalec koncerta ubil pet ljudi, več kot 20 pa jih je ranil. Med očividci je bil tudi nastopajoči pevec iz šova Zvezde Granda Zoran Bušin.

Svet24
Zoran Bušin je s svojo skupino nastopal na festivalu, kjer je pobesneli vaščan ubil pet ljudi.

»Tako zelo mi je žal vseh ljudi. Med žrtvami bi bil lahko tudi jaz. Ta dan bom slavil kot dan svojega ponovnega rojstva in vsi, ki smo preživeli ta masaker, bi morali na dogodek gledati na ta način. To je bilo darilo od boga,« je za srbske medije povedal pevec Zoran Bušin, ki smo ga spoznali kot enega od tekmovalcev v šovu Zvezde Granda.

Svet24
Pobesneli Siniša Zlatić je najprej ubil ženo, nato orožje uperil v ostale obiskovalce.

Bušin je bil eden od nastopajočih na festivalu Pile fest, kamor je malo po prvi uri ponoči prišel vaščan Siniša Zlatić in najprej ustrelil svojo nekdanjo ženo Dijano in njeno prijateljico, nato pa nadaljeval pokol med obiskovalci koncerta.

Svet24
Med prvimi žrtvami je bila nekdanja žena napadalca Dijana Zlatić.

Zoran Bušin o strašljivi izkušnji: »Tako zelo mi je žal vseh ljudi. Med žrtvami bi bil lahko tudi jaz. Ta dan bom slavil kot dan svojega ponovnega rojstva in vsi, ki smo preživeli ta masaker, bi morali na dogodek gledati na ta način.« 

Prizor, ki ga nikoli ne bo pozabil

Ubil je pet ljudi in jih več kot 20 ranil, nato ga je ustavil lastnik lokala, ki je organiziral festival. Napadalec je po posredovanju prenehal streljati in pobegnil s kraja tragedije. »To je bil prizor, ki ga ne bi privoščil niti največjemu sovražniku. Povsod je bila kri. S skupino smo stali na odru in le nemo opazovali pokol. Streljanje je trajalo vsega skupaj tri sekunde, a je terjalo toliko življenj nedolžnih ljudi,« je v šoku dejal Zoran, ki je najprej mislil, da gre za petarde, šele ko je zagledal pobesnelega Zlatića z orožjem v roki, pa se je zavedel resnosti situacije.

Svet24
Policija je po pričevanju Bušina na prizorišče zločina prišla bistveno prepozno.

Pretreseni pevec se je odločil, da do septembra ne bo nastopal, saj se ne želi zabavati, medtem ko številni žalujejo. Ob tem je prosil za razumevanje, saj se želi za nekaj časa umakniti in v miru predelati vse, kar je videl.