ZNOVA SKUPAJ

Pesem je kot hoja po tankem ledu

Alesh Maatko
28. 6. 2016, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Oliver Dragojević in Gibonni, ki ju vežejo veliko prijateljstvo ter številna glasbena sodelovanja in gostovanja na koncertih, sta zadnji duet objavila pred 22 leti. Pred dnevi sta glasbenika znova združila moči in nastala je pesem Sreća, na katero sta oba več kot ponosna.

Promo foto
68-letni Oliver Dragojević je v svoji bogati glasbeni karieri ustvaril številne uspešnice.

Oliver Dragojević in Gibonni sta s pesmijo zelo zadovoljna.

Gibonni pravi, da je tema te pesmi sicer kot hoja po tankem ledu, ker je v bistvu avtoironična, »ko pa zdaj poslušam komentarje prijateljev in publike, vidim, da jo bo vsak razumel na svoj način. Snemati z Oliverjem je vedno posebna izkušnja, ker je njegov vokal prepoznaven med milijoni izvajalcev in vsakič v pesem vnese sebe tako, kot da je njegova. Oba sva s pesmijo zelo zadovoljna. Na zadnjih koncertih me je prijetno presenetil tudi odziv publike, ki je reagirala že po prvih taktih pesmi in z menoj prepevala besedilo.«

Promo foto
47-letni Gibonni pravi, da ga je na zadnjih koncertih prijetno presenetil odziv publike.

Publika navdušena

Vse pesmi na albumu je napisal Gibonni, nastajal je v dveh letih druženja ob dolgih pogovorih in veliko glasbe na Korčuli in v Splitu. Skladbe z albuma so publiki že dobro znane, prvi skupni koncert, s katerim bosta Oliver in Gibonni promovirala novi album, pa bo 27. avgusta v Areni Pula.

Dva in pol meseca pred koncertom je na voljo le še nekaj prostih mest. Publika je s tem potrdila, da komaj čaka na koncertni spektakel, Oliver in Gibonni pa sta obljubila, da bosta na koncertu poleg skladb z albuma Familija izvedla številne druge pesmi, s katerimi sta se skozi leta ustvarjanja dotaknila svoje publike.