TEŽKE IZKUŠNJE

Zvezdniki, ki so odraščali v sektah

mv
24. 6. 2016, 17.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Veliko ljudi si želi vsaj nekaj dni živeti kot največji zvezdniki iz sveta zabave, a v resnici so tudi oni le ljudje s svojimi zgodbami, ki niso vedno najlepše. Veliko jih je odraščalo v različnih sektah, ki so jih zaznamovale za vse življenje.

Zimbio
Winona Ryder je otroštvo preživela med knjigami, ker je bila v komuni, kjer je živela, večina ostalih stvari prepovedanih.

Številni zvezdniki so otroštvo ali rano mladost preživeli v različnih komunah, ki so bolj kot na povezano bivalno skupnost spominjale na sekte. 

Michelle Pfeiffer
Igralka je bila kot najstnica pod prisilo članica sekte, ki se imenuje»breatharianism« in verjame, da lahko človek živi brez hrane in vode; le od zraka in sonca. »Šlo je za podlo igro z mojim umom, a sem to ugotovila šele kasneje,« se spominja Michelle.

zimbio
Michelle Pfeiffer se je sekti, katere člani so živeli od zraka in sonca, pridružila z 20 leti.

Winona Ryder
Winona se je pri komaj sedmih letih s starši preselila v komuno v Kaliforniji, imenovano Rainbow, ki se je zavzemala za življenje brez nasilja. Igralka se tega obdobja spominja po številnih prepovedih, večino prostega časa pa je preživela ob branju knjig.

Glenn Close
Igralka je priznala, da je bila najbolj srečna, ko so ji pri 22 letih končno dovolili, da zapusti sekto. »Ne smem govoriti o podrobnostih, a lahko povem, da je bila svoboda zame nekaj novega, nisem vedela, kako naj se soočim z njo, in preživljala sem težke mesece,« je priznala. 

zimbio
Glenn Close je odraščala v izjemno konzervativni verski skupnosti.

Lisa Marie Presley 

Lisa je vrsto let svojega življenja zapravila kot članica scientologije. »Postajala sem avtodestruktivna in dolgo nisem vedela, zakaj. Nato sem ugotovila, da so si lastili mojo dušo, moj denar, vse moje,« je razkrila hčerka Elvisa Presleyja.

zimbio
Lisa Marie Presley se je tako kot številni drugi mladi zvezdniki ujela v kremplje scientologije.

David Arquette
Igralec je skupaj s sestrama odraščal v komuni Skymont Subud, ki sta jo ustanovila njegova starša, narkomana, ki sta svoje otroke pogosto fizično zlorabljala. »Odraščal sem brez elektrike, tekoče vode in kopalnice,« je razkril.

zimbio
David Arquette je skupaj s sestro Patricio odraščal v sociološkem eksperimentu, ki sta ga začela njegova starša.

Rose McGowan
Rose je otroštvo preživela v komuni Božji otroci. »Nisem želela biti kot ostale molčeče ženske, katerih edina naloga je bila, da so spolne sužnje moškim,« je povzela svojo izkušnjo igralka.

zimbio
Rose McGowan je bila s starši del komune Božji otroci, a je hitro ugotovila, da nima nič skupnega z ostalimi člani.

zimbio
Joaquin Phoenix je v komuni živel do četrtega leta starosti, nato pa so njegovi starši pobegnili iz hipijevske skupnosti.

zimbio
Pevka Angel Haze je prav tako odraščala v strogi zaprti verski skupnosti, ki ji je prepovedovala stike z ljudmi, ki niso bili člani sekte.