Na najdaljši dan v letu sta se Betka in Metka 24 ur vzpenjali in sestopali s Šmarne gore po vseh štirinajstih urejenih poteh. Dogodek je imel poseben čar, saj ju je ob sončnem vzhodu pričakalo več sto ljudi, s skladbo Nad mestom se dani pa je jutranjike ob vzhajanju sonca pozdravila akustična izvedba Big Band Orkestra Slovenske vojske.

legan
Mediaspeed
Na Šmarno goro je prišla tudi antropologinja Jerca Legan Cvikl.

Slavnostna govorka na dogodku je bila stand up komedijantka Lucija Ćirović, v nadaljevanju pa je besedo prevzela zdravnica objemov Sanela Banović, dr. med., gastroenterologinja, ki je navdušila z vključevanjem gibanja, objemov, dotikov in sproščenega klepeta v vsakdanje življenje.

jankovic
Mediaspeed
Župan Ljubljane Zoran Janković je ob 7.20 na vrhu izrazil podporo štiriindvajseturnemu vzpenjanju in sestopanju s Šmarne gore.

Ansambel Saša Avsenika je program, ki je trajal samo 15 minut in se je začel brez zamude – ob sončnem vzhodu –, zaokrožil z legendarnima skladbama Na Šmarno goro in Na Golici. »Noro! Res sva veseli množičnega odziva in pozitivne energije. Čez dan sva na veliko opozarjali na pomen hoje na Šmarno goro po utrjenih poteh. Če hodimo po bližnjicah, naravi škodimo, sprožamo plazove, pospešujemo erozijo tal in tega se ne zavedamo dovolj.«

betka metka
Mediaspeed
Dogodek Betke Šuhel Mikolič in Metke Albreht 24 ur Šmarne gore je v celoti uspel.

avseniki
Mediaspeed
Na vrhu so odmevale melodije ansambla Saše Avsenika.