Te dni boste izdali novi album. Kaj lahko pričakujemo?
Plošča bi morala iziti že lani, vendar so se stvari obrnile na glavo. Še dobro, da nisem panična, zato sem rekla, da mora biti plošča odlična, in ne samo dobra. To bo peta plošča z naslovom Carica in to pesem ljudje že poznajo. Plošča je zelo ženstvena, temperamentna in plesna, saj so vse pesmi, razen ene, zelo hitre. Zdi se mi, da teh pesmi ne bi mogla zapeti pred tridesetim letom, saj prej ne bi zvenele tako prepričljivo kot zdaj. Tokrat sem vsa besedila napisala sama, saj sem bila polna idej in navdiha.

Vam je ljubše, da pojete svoje besedilo?
Zelo rada pojem svoje tekste, saj vem, kaj želim povedati. Nikoli nisem pisala besedil na silo, če se nisem tako počutila.

Kako bi z eno besedo opisali novi album?
Morda je beseda »privlačen« za ploščo premalo, saj je že skoraj erotična.

Si bomo zraven torej ogledali še kakšen erotičen film?
(smeh) Jaz sem si ga že in si ga verjetno tudi še bom, ker mi je to všeč, naj bo to filmček drugih ali pa moj. Moj film bo ostal varno zaklenjen v pravem predalu …

Tanja Žagar
Marko Vavpotič / M24.si
Tanja Žagar bo izdala že peto ploščo, z naslovom Carica, kar je tudi naslov njene uspešnice, ki jo ljudje že poznajo.

Ali so na plošči tudi dueti?
Na neki način tudi, saj nadaljujem sodelovanje z Lazarom Zumeto, ki je violinist in ga lahko vidite tudi na vseh mojih koncertih. Z menoj je ustvarjal to ploščo in se ga tudi sliši v nekaterih pesmih.

Ali bo poletje delovno ali bo tudi kaj časa za dopust?
Na dopust gremo kar z mojo skupino, saj se imamo skupaj tako dobro, da gremo skupaj tudi na dopust. Dopust si lahko privoščimo le za nekaj dni, od ponedeljka do petka, saj imamo v petek že nastope.

Ali ne pogrešate daljšega dopusta, kjer bi lahko popolnoma »odklopili«?
Do zdaj še nisem bila na dopustu štirinajst dni skupaj, verjetno pa kdaj še bom. V zadnjih dvajsetih letih sem bila dvakrat za teden dni v Turčiji, kjer je bilo sicer lepo, takoj po vrnitvi pa sem šla že na nastop. Če bi čutila potrebo po daljšem dopustu, bi gotovo šla, za zdaj pa še ne čutim pomanjkanja energije. Če bi bilo drugače, bi se to poznalo tudi pri mojih nastopih, zdaj pa to delam z velikim veseljem. Prej ali slej bo prišlo tudi do kakšne daljše pavze, vsaj upam …