OD PROFESORJA DO GLASBENIKA

Prava prijatelja še iz šolskih klopi

Alesh Maatko
27. 5. 2016, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Verjetno si znana glasbenika Matjaž Švagelj in Slavko Ivančič nikoli nista mislila, da bosta zgodbo, ki sta jo nekoč začela na srednji šoli, danes nadaljevala s skupnimi nastopi, na katerih navdušujeta številne ljubitelje slovenske zabavne glasbe.

Alesh Maatko
Matjaž Švagelj in Slavko Ivančič sta pred dnevi znova prepevala skupaj.

Njuna zgodba sega namreč v čas, ko je Slavko Ivančič poučeval na srednji pomorski šoli, ki jo je obiskoval tudi Matjaž Švagelj, tako da sta se spoznala v odnosu profesor-dijak. Takrat zagotovo nista niti v sanjah mislila, da bosta danes prepevala skupaj.

Kitarist in glasbeni aranžer Matjaž Švagelj pravi, da je s Slavkom prijetno sodelovati. »S Slavkom Kalamari sodelujemo že od leta 2001, ko je zapustil Faraone. Začeli smo nastopati po smučiščih v Italiji, nato smo občasno nastopali skupaj po Sloveniji. Slavko je bil naš gost,« pove Matjaž, ki doda, da to sodelovanje še vedno traja.

AKUSTIČNI KONCERTI

Pravi, da največkrat nastopata sama, Slavko s klavirjem, Matjaž pa z akustično kitaro. »Več let zaporedoma sva zabavala ljudi na križarjenjih po jadranski obali, kar je bila edinstveno doživetje,« nadaljuje glasbenik, ki doda, da imata danes skupno približno 15 nastopov letno.

Slavko Ivančič 15. avgusta v Portorožu pripravlja nepozaben koncert s prijatelji. 

PRVIČ PO NESREČI

Pred dnevi sta znova nastopila skupaj, prvič po hudi prometni nesreči, ki je doletela Slavka lansko poletje. Najprej sta nastopila v Portorožu, nato še v Soči v Ljubljani, kjer je Ivančič okreval po nesreči.

Vsi skupaj smo zelo veseli, da je Slavko spet nasmejan in da dela tisto, v čemer najbolj uživa.