Irska pevka

Našli pogrešano Sinead O'Connor

J.P./STA
17. 5. 2016, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriška policija je v ponedeljek v predmestju Chicaga našla irsko pevko Sinead O'Connor, ki so jo pogrešali od nedelje zjutraj. Kot je sporočila policija, je 49-letna pevka na varnem in ne velja več za pogrešano.

Profimedia
V Dublinu rojena pevka ima štiri otroke, je pa tudi že babica.

Podrobnosti policija ni pojasnila.

Prijatelji so pevko nazadnje videli v nedeljo, ko se je v predmestju Chicaga Wilmette odpravila neznano kam s kolesom. Policijo so poklicali, ko se po več kot enem dnevu ni vrnila.

Ameriški tabloidni portal TMZ je poročal, da naj bi se policija bala, da je samomorilna. Po poročanju medijev naj bi zaradi družinskih razmer samomor skušala narediti novembra lani.

Sinead O'Connor je svetovno slavo dosegla leta 1990 s pesmijo Nothing Compares 2 U, ki jo je napisal sedaj že pokojni Prince.

Posnela je deset plošč, večkrat pa se je znašla na naslovnicah časopisov zaradi svojih izjav in dejanj. Med drugim je leta 1992 med neposrednim televizijskim prenosom strgala fotografijo papeža Janeza Pavla II., ostro pa je kritizirala tudi katoliško cerkev zaradi ravnanja glede spolnih zlorab otrok.