Dogajanja na kovačiji sledijo idejam projekta obnove kovačije, saj je objekt v prvi vrsti namenjen ohranjanju kulturne dediščine kraja, ki to izročilo ohranja še za prihodnje rodove. V to pa sodi tudi »kovaška malica«, ki s svojo vsebino želi ohraniti kulturno dediščino tudi v kulinaričnem delu ponudbe; pripravila nam jo je kuharica Tinca iz prve sezone Gostilna išče šefa in seveda vse navdušila.

"Tokrat so moji gostje doživeli vse to, kar so doživeli stari kovači. Pravijo, da je sedmo leto zakona najbolj kritično za obstoj le-tega, sam pa sem mnenja, da je lahko vsako leto kritično, če med partnerjema ni ljubezni in pravega dogovora. Res pa je, da ni recepta za popoln zakon. Priznam, včasih se mi je zdelo, da sem se bogu zelo zameril, da sva z ženo prišla do te točke, da sva se zaprla vsak v svojo sobo, in dokler se nisva pomirila, nisva sploh pregovorila, kar je najpomembnejše, pa je to, da nikoli, res nikoli nisva zaspala skregana. Da, bile so tudi solze, a vendar več nasmeha na obrazu obeh, se pravi, da sva zmagovalca. Največji uspeh pa je zagotovo sin Tiar, ki je največji dokaz najine ljubezni. Sklenila sva, da bova s praznovanji obletnic nadaljevala še dve leti, se pravi do desete obletnice poroke, za katero pa se že pripravlja scenarij."