DOBRODELNE OBLIKOVALKE

Nove modne punčke iz cunj

B. P.
12. 5. 2016, 23.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovenske modne oblikovalke, ki delujejo v Zoofi, zadrugi oblikovalcev in ustvarjalcev, so združile moči z ustanovo Unicef Slovenija pri projektu Punčke iz cunj.

Marko Vavpotič
Modne oblikovalke, ki delujejo v okviru Zoofe, zadruge oblikovalcev in ustvarjalcev, so ustvarile dvanajst punčk iz cunj, ki so jih na dražbo postavile na posebni razstavi.

Pred dnevi so v središču prestolnice odprli posebno razstavo punčk iz cunj, ki jih je ustvarilo dvanajst članic Zoofe, zadruge oblikovalcev in ustvarjalcev. Renata Bedene, Stanka Blatnik, Mojca Celin, Sanja Grcić, Nina Holc, Simona Kogovšek, Barbara Franjič, Karmen Sanda, Jelena Proković, Tina PavlinNeli Štrukelj, Vesna Štih in Editta Zelole po so ustvarile svoje različice vsem znanih igrač, ki simbolizirajo otroke iz držav v razvoju, ki potrebujejo cepljenje.

Marko Vavpotič

Vsaka punčka nosi značilni odtis ustvarjalke in je sama po sebi modna umetnina. Na modno obarvanem dogodku so zbirali sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza, tetanus). Gre za Unicefov projekt, ki se pri nas izvaja od leta 2003, z njim pa smo omogočili cepljenje več kot 17.800 otrok. "Domišljija in kreativnost nas oblikovalk ne poznata meja, zato vsaka punčka nosi značilen odtis ustvarjalke in je sama po sebi brezčasna modna umetnina," je povedala priznana modna oblikovalka Sanja Grcić. In res, nove modne mojstrovine priznanih slovenskih oblikovalk so šle na prodajni razstavi za med, s čimer so pomagale zbrati lepo vsoto za nakup cepiv vseh afriških otrok, ki jim bo zaradi tega omogočeno vsaj malo lažje življenje.

marko vavpotič
Med obiskovalci, ki so občudovali punčke iz cunj, je bila tudi modna navdušenka Ula Furlan.

Marko Vavpotič