Zabava

Tilen Artač ima visokoleteče cilje

mv
31. 3. 2016, 22.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Magister violončela Tilen Artač ima veliko izkušenj z imitacijami, malce manj pa s petjem, a ga to prav nič ne ovira pri izzivih v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Nasprotno! Trenutno je tretji med vsemi tekmovalci ter gledalce in žirijo navdušuje s svojimi brezhibnimi preobrazbami.

osebni arhiv
Magistriral je iz violončela.

Tilen je magistriral iz violončela na akademiji za glasbo v Zagrebu, glasbeno izobraževanje pa je nato nadaljeval na akademiji za glasbo v Gradcu. »Sem imitator v radijski oddaji Radio Ga-Ga, v nekdanji televizijski oddaji Hri-bar sem bil najbolj znan po vlogi psihologinje Ifigenije. V tandemu GodArt sem nastopil z znanim stand up komikom, imitatorjem in igralcem v filmih Policijska akademija, Michaelom Winslowom. S predstavo GodArt-Live sem nastopil v Magic Comedy Clubu Hermosa Beach v Los Angelesu. Leta 2012 sem prejel nagrado Franeta Milčinskega - Ježka,« svoje dosežke do zdaj opiše Artač, ki pred sodelovanjem v oddaji ni imel veliko izkušenj s petjem. »Petje mi pomeni le zabavo,« je razložil. 

Tilen pravi: »Glede na to, da nisem še nikoli imel lekcij plesa in petja, sem se veselil prav tega, saj sem zelo radoveden, do kam lahko grem s svojim glasom in telesom.« 

Želi se preleviti v tenorista

Za sodelovanje v oddaji se je odločil, ker gre po njegovem mnenju za odličen projekt, v katerem so v prvi vrsti imitacije. »Glede na to, da nisem še nikoli imel lekcij plesa in petja, sem se veselil prav tega, saj sem zelo radoveden, do kam lahko grem s svojim glasom in telesom,« pravi Tilen, ki si je postavil tudi cilj, da na snemanjih pridobi osnove tehnike pravilnega petja in razvije plesno motoriko. »Moj cilj je napredovati iz oddaje v oddajo. Želim si, da bi bilo med celotnim šovom čim več smeha, dobre volje in veselja,« pravi glasbenik, ki si najbolj želi, da bi lahko v oddaji imitiral opernega pevca. »Zdi se mi, da bi znal biti v tej vlogi prepričljiv! Začutim tenorista, ko se oblečem v frak, se postavim na prste, zazrem v daljavo in zapojem v višave,« še dodaja.