Zabava

Nova skrivnost iz življenja Helene Blagne

Andreja Comino/revija Zvezde
20. 12. 2015, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novo poglavje v življenju Helene Blagne.

Mediaspeed
Helena zadnje čase kar žari od sreče.

Ljubezen ubira čudna pota in nikoli ne vemo, kje nas utegne zadeti Amorjeva puščica. Temu bi zlahka pritrdila tudi prva dama slovenske zabavne glasbe Helena Blagne. Potem ko se je pred nekaj leti ločila, je dolgo niso povezovali z nobenim moških. Posvetila se je delu in skrbi za najstniškega sina Kristijana, na katerega je zelo ponosna in s katerim se občasno tudi pojavlja na družabnih prireditvah. Ekskluzivno pa smo izvedeli, da naj bi bil poleg Kristijana v njenem življenju še en moški ...

Facebook
Helena Blagne že od nekdaj rada jaha

Potem ko že več kot trideset let poje o ljubezni, jo je večkrat doživela tudi sama. »Ljubezen ni čustvo posameznika, je energija med ljudmi. Je najiskrenejše čustvo, ki bogati življenje. Nisem naivna, sem pa pozitivna. Ne bom se prepustila negativnim čustvom, da mi bi bilo lažje. Izbrala bom težjo pot, ampak z visoko dvignjeno glavo. S ponosom in občutkom poguma. Tudi to je ljubezen,« mi je ob edinem intervjuju, ki ga je dala ob ločitvi, povedala Helena in tako nakazala, da ni izgubila vere v univerzalno čustvo, ki povezuje vse človeštvo. Rane po propadlem zakonu pa si je polizala, kot najbolje zna – z delom.

V tem času je nastopala toliko kot že dolgo ne in se na slovenskih in tujih odrih razdajala občinstvu. Samo letos je za njo sto predstav v Ptujskem gledališču, koncerti in turneja po Avstraliji. Trenutno je v studiu, kjer nastaja njena nova plošča, za prihodnje leto pa se že dalj časa mrzlično pripravlja na koncertno turnejo, ki se bo začela četrtega marca v mariborski dvorani Tabor. Ob vsem tem pa si je pustila prosto pot, da jo, ko bo čas, doleti nova ljubezen. Videti je bilo, da je Helena s svojim življenjem več kot zadovoljna. Zadnje čase je preprosto žarela, kjer koli se je pojavila. Pozitivna, vedno nasmejana, mladostna, kot da ni že pred časom praznovala abrahama.

Ko se zgodi nekaj lepega ...

Da se v njenem življenju dogaja nekaj lepega, je bilo slutiti tudi iz tega, da je bila pogosto odsotna. Ko je končala nastope, se ji je mudilo naprej. Brskali smo in brskali ter izbrskali, da se je pevka menda znova zaljubila. Njeni prijatelji so sicer skrivnostni, a so nam potrdili, da imamo prav. V njenem življenju poleg Kristijana baje obstaja še nekdo. Pevka naj bi ga bila spoznala med enim od nastopov na ladji za križarjenje in počasi naj bi se začele med njima kresati iskrice. Gospod je iz tujine – živi v sosednji Avstriji – in je menda njenih let, tesno pa je povezan tudi s Slovenijo, saj se je njegova polsestra poročila na Ptuj. Izvedeli smo še, da mu je ime Peter, da živi na Dunaju in da je eden močnejših vinarjev v Avstriji. Z njim naj bi bila Helena že dalj časa v ljubezenski zvezi.

Tako kot ona ima tudi on sina – njegov Sebastijan je Kristijanovih let in tudi košarkar, tako kot Kristijan. Fanta sta, kot pravijo, postala prava prijatelja. In prav skrivnostni gospod Peter je, kot pravijo, razlog, da je pevka zadnje čase dobre volje. Seveda smo Heleno poklicali in jo povprašali za komentar, vendar se je skrivnostno zasmejala in se zavila v molk. »Ni panike, vse je pod kontrolo,« je odgovorila v svojem značilnem hudomušnem slogu. Če in ko bo pravi čas, je dejala, bo tudi ta del življenja delila z drugimi.

Samska ali ne?

Ker je že desetletja pod drobnogledom javnosti, niti ni čudno, da si želi miru. »Že desetletja se spoprijemam s številnimi vlogami, ki mi jih je namenilo življenje. Po tako dolgi in uspešni karieri postanejo prioritete drugačne. Upam na podporo medijev, vendar je ne zahtevam. Upam na podporo javnosti in ljubiteljev moje glasbe, a je ne pogojujem. Medijev in javnosti ne prosim za mir, prosim in pričakujem pa spoštovanje. Predvsem spoštovanje mojega osebnega prostora in moje intime. V življenju sem medijem in s tem javnosti velikokrat odprla svoja vrata in srce, tudi v zelo težkih časih, in kdaj sem se s tem opekla. Tudi to so izkušnje. Mir je relativna stvar, kdaj ga potrebujemo več, kdaj manj. Spoštovanje pa je nujnost,« je prepričana.

V decembrskih dneh, ki so za glasbenike najnapornejši, saj se nastopi vrstijo drug za drugim, je v tem vrtincu tudi Helena. Želimo ji, da bi našla novo ravnovesje v življenju, pa tudi moškega, ki jo bo spoštoval in ji enakovredno stal ob strani. Ji vrnil vero v ljubezen, da jo bo dejansko živela in ne samo pela o njej. In če se je to že zgodilo, jo tudi nam malce razkrila. »Trenutno se v vlogi samske ženske počutim tako dobro, da je ne mislim zamenjati za nič na svetu. Ah, svoboda, zlata svoboda,« je dahnila. Ni pa niti potrdila niti zanikala, ali govorice držijo ali ne.