Zabava

Kennedyjevi so bili alkoholiki

mv
9. 10. 2015, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Patrick Kennedy, nečak razvpitega Johna F. Kennedyja, je pred kratkim spregovoril o veliki skrivnosti svoje družine, ki je pretresla Američane. Prav vsi so bili namreč odvisni od alkohola in so škodljivo razvado začeli zelo zgodaj.

Arhiv Svet24

Patrick je priznal, da je uteho v alkoholu začel iskati že pri trinajstih, saj se je tako pač tolažila večina pripadnikov razvpite politične rodbine. V oddaji za televizijsko postajo CBS je razkril družinske tegobe in neprijazno odraščanje, ki so mu pustili neizbrisen, boleč pečat.

wikipedia

»Mati Joan je vse dni preživela pijana v halji, oče, senator Ted, se je političnih pritiskov razbremenjeval s pijačo,« se spominja nekdanji kongresnik, prepričan, da je prav alkohol slovitemu klanu onemogočal normalno življenje. »Vsi v družini so razvili patologijo molčanja. Tako je bilo vse moje življenje: opazoval sem vse te vplivne osebnosti, ki so vodile našo državo, doma pa so se izgubljale v omami,« pripoveduje Kennedy, čigar oče se je k alkoholu začel zatekati, potem ko je v atentatu izgubil brata, Robertain Johna. »Bilo je, kakor da bi izgubil tla pod nogami. Še posebno po smrti Bobbyja, ki ga je imel najraje na svetu. A nikoli se nismo pogovarjali o teh travmah, čeprav so nas zasledovale kakor senca,« pove Patrick, ki je nazadnje začel piti tudi sam. 

wikipedia

 Čist zadnjih pet let
»Naše življenje je bilo tako prepojeno s pijačo, da ni nihče niti opazil, da pijem tudi jaz. Preprosto nisem izstopal,« se spominja Patrick. Z lastno odvisnostjo se je začel spopadati leta 2006, a mu je dolgotrajno treznost uspelo doseči šele pred petimi leti, potem ko je dokončno zapustil kongres in se posvetil družinskemu življenju.

wikipedia