Zabava

Nepričakovano umrla zvezdnica najstniških filmov

K.S.
7. 7. 2015, 15.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Amanda Peterson je do svetovne slave prišla s filmom Can't Buy Me Love, namenjenim predvsem najstniški publiki. Igralka, ki je bila stara 43 let, je umrla na svojem domu, kjer je že nekaj let živela sama.

YT

Amanda je umrla le nekaj dni pred svojim 44. rojstnim dnem. Živela je sama, v mestu Greeley, v Coloradu. Ker se dva dni ni oglašala na telefon, so zaskrbljeni starši poklicali policijo in njuna zla slutnja je bila žal utemeljena. Predstavniki lokalnih oblasti so staršem sporočili žalostno novico. Vdrli so v stanovanje in Petrsonovo našli mrtvo.

Vzrok smrti?

Zakaj je Amanda pravzaprav umrla, za zdaj še ni znano. Njen oče je medijem zaupal, da je v preteklih mesecih prestala hudo pljučnico in da je bolehala za motnjo dihanja med spanjem. Kot mnoge druge najstniške zvezdnice, je tudi Petrsonova imela kar nekaj problemov. Po velikem uspehu, ki ga je doživljala proti koncu osemdesetih let, se je leta 1997 njena filmska kariera za vedno končala. Petersonova je iskala nove, drugačne možnosti, vendar žal neuspešno … Leta 2010 se je odločila, da bo poskusila dokončati študij, vendar ji to žal ni uspelo.