Zabava

Martina Majerle: Vsaki ženski je bilo kdaj težko zaradi ljubezni

A.M.
27. 3. 2015, 22.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Prekaljena glasbenica Martina Majerle se na radijske frekvence vrača z novo skladbo Alive, ki jo je premierno predstavila na Emi 2015.

Arhiv Svet24

Skladba je delo Andreja Babića, ki je ustvaril že številne uspešnice.

Arhiv Svet24

Na evrovizijskem odru je stala kar sedemkrat.

Martina pravi, da so pripravili moderno, žensko elektropop balado z rock elementi. »Moja najnovejša skladba Alive sicer ni del moje osebne ljubezenske zgodbe, pa vendar mislim, da se bo v njej prepoznala vsaka ženska, tako kot sem se v njej našla jaz. Vsaka ženska je bila zagotovo v položaju, ko ji je bilo težko zaradi ljubezni, ki ji ni bila nikoli vrnjena, ali pa zaradi razmerja, ki ga ni pozabila in bi se še kdaj naslonila na ramo moškega, ki ga je izgubila. Ta skladba nosi popolnoma podobno sporočilo. Osebno me je bolj kot besedilo prevzela ta čista melodija, zaradi katere je bilo snemanje skladbe še poseben užitek, čeprav je pesem težka in zahtevna. Če vam bo pesem všeč vsaj pol toliko, kot je meni, bo moj cilj dosežen, saj je sestavljena in odpeta z veliko ljubezni,« nam je povedala Martina Majerle, ki je svojo glasbeno pot začela leta 1997, ko je sodelovala z glasbeno skupino Putokazi, ki je ustvarjala etno, elektronsko, filmsko in pop glasbo. Po razpadu skupine se je pridružila projektu Atmospheric in posneli so dva studijska albuma.

Arhiv Svet24

Svoje glasbene izkušnje je nabirala tudi kot spremljevalna vokalistka vseh večjih glasbenih zvezd na območju nekdanje Jugoslavije, med drugim Tereze Kesovije, Zdravka Čolića, Severine, Tonyja Cetinskega, Doris Dragović, Massima Savića, Oliverja Dragojevića, Sergeja Ćetkovića, Nine Badrić, Novih Fosilov in mnogih drugih znanih izvajalcev. Ne nazadnje je na tekmovanjih za Pesem Evrovizije stala kar sedemkrat, kar je svojevrsten rekord.