Zabava

Jasna Kuljaj je spregovorila

S.J.
24. 12. 2014, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Veste, da sem se zdaj prvič v življenju sploh dotaknila otroškega vozička?« je bila odkrita Jasna Kuljaj, ko je pred dobrim tednom dobila v dar nov otroški voziček in se tako lotila še zadnjih priprav na materinstvo.

Mare Vavpotič/Zaklop

Nekaj izkušenj z otroki sicer že ima, saj je navdušena nad nečakoma, vendar njen brat živi v Srbiji in ni mogla biti prav pogosto varuška. Prav kmalu pa bo lahko lepote druženja z otrokom, a tudi sladke neprespane noči in skrbi spoznavala ob svojem dojenčku. Dober mesec pred porodom je videti še bolje kot prej. Prav veliko kilogramov ni pridobila in tako le ljubek trebušček opozarja na to, da se bliža veliki življenjski prelomnici.

»Vseh stvari za otroka še nimam, ker tudi zaradi vraževerja nisem hotela prehitevati, da se ne bi kaj prezgodaj sprožilo. Želim, da bi otrok v maternici čutil, da še ni čas, da pride na svet. Mislim, da vse bodoče mamice občutimo ta strah pred prezgodnjim porodom,« je bila odkrita Jasna, ki ima rok za porod sredi februarja. Počuti se dobro, vendar kljub temu ne pretirava niti s fizičnimi aktivnostmi niti psihičnimi obremenitvami. »Sicer pa opažam, da mati narava očitno sama poskrbi, da se ne obremenjujem z nepotrebnimi stvarmi. Pravzaprav se počutim, kot da bi pojedla tabletko za pomirjanje,« se je pošalila. »Sem zelo temperamentna in se hitro vznemirim. To običajno tudi pokažem, zdaj pa vse sprejemam veliko mirneje. Nisem več tako vihrava, zdaj sem bolj usmerjena.«

Med stvarmi, ki jih je že pripravila za novega družinskega člana, pa je precej oblačil. Dobila jih je od prijateljice, ker so jih njeni otroci že prerasli. »Zelo zagovarjam kroženje oblekic, saj jih dojenčki zelo hitro prerastejo. Pri takih stvareh je treba biti racionalen in dobro premisliti, kam se splača vložiti denar in kaj si je bolje izposoditi. Pametneje se mi zdi seči v žep za voziček in vzmetnico kakor za oblekice, ki jih bo otrok tako in tako nosil le nekaj mesecev,« je razmišljala ljubka nosečnica, ki ji ne bo treba porabljati denarja za voziček, ker ga je dobila.

Mare Vavpotič/Zaklop

Seveda se prihoda dojenčka tako kot Jasna veseli tudi njen partner, nogometaš Sašo Lalović. Že pred časom se je priselil k svoji izbranki v njeno stanovanje v Šiški. »V stolpnici je zasebni vrtec, 100 metrov stran pa javni, tako da ne razmišljam o selitvi,« je o načrtih za prihodnost spregovorila Jasna, ki je ta mesec začela obiskovati šolo za starše. Seveda ne sama, hodita oba, razen kadar ima Sašo kakšno nujno obveznost. »Če bo vse v redu, bo tudi pri porodu, vendar se bo po novem letu že začela nogometna sezona, Sašo pa se še dogovarja, v katerem klubu bo igral. Prav mogoče je, da bo šel v Avstrijo, kjer je že bil,« nam je zaupala. Tako se Jasna pripravlja tudi na možnost, da bo med porodom brez svojega ljubljenega.

»Res bi bilo neprijetno, če bi morala roditi brez njega, sicer pa nameravam roditi v Postojni ali Ljubljani. Ker bo takrat zima, bom morda šla raje kar v ljubljansko porodnišnico, ki je bližje, če pa bo čas, se bom peljala kar do Postojne,« je še dodala Jasna, ki se seveda namerava z otrokom tudi sama preseliti čez mejo, če bo Sašo res igral v Avstriji.