Zabava

Oriana podpira slovensko rokovsko sceno

15. 12. 2014, 19.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Šank Rock so stopili pred sedmo silo in predstavili novo zasedbo, novo skladbo Restart in vse zbrane povabili na koncert, ki bo tradicionalno potekal v Rdeči dvorani v Velenju v soboto, 27. decembra.

Marko Vavpotič / KMA
»V naši družini velja samo to, da se imamo radi, da se spoštujemo, da najin otrok nima nobenih frustracij in da se ima lepo. Predvsem pa vse to ni zaigrano. Nismo skupaj zato, ker bi morali biti, ampak zato, ker si to želimo. To res dobro funkcionira in to se mi zdi prava družina!«

Da so Šank Rock spet skupaj, je završalo že pred meseci, ko so se predstavili na koncertu na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem. Pred dnevi so v prenovljeni zasedbi predstavili tudi novo skladbo s pomenljivim naslovom Restart. Tokrat so pred medije stopili v novi zasedbi, najboljši »frontni liniji« v zgodovini Šank Rocka: Matjaž Jelen (vokal), Bor Zuljan (kitara), Cveto Polak (bas kitara) stojijo spredaj, za bobni je v novi zasedbi Roman Ratej, za klaviaturami pa Sašo Gačnik - Svarogov.

Zbrani sedmi sili so pojasnili razloge za vrnitev na odre: Šank Rock je enostavno bend, ki je sposoben preživeti marsikaj. Ko so se po nekaj letih Matjaž, Bor in Cveto ponovno srečali, so nemudoma začutili, da je to tisto pravo. Trenutki, ko so se v tistih poletnih dneh sprostili, ko so se po dolgih letih spet sproščeno pogovarjali, so bili nabiti s čustvi. Tudi kakšna solza je pritekla. Vsi trije so si bili enotni: vrnil se bo tisti Šank Rock, ki si ga želijo njihovi oboževalci in ki si ga želijo sami.

Marko Vavpotič / KMA

Tiskovno konferenco je vodila mična in neverjetno seksi Oriana Girotto, ki že nekaj let (spet) pluje po rokovskih vodah. Vešče je slalomirala med novinarji in šankrockerji in tako spet dokazala, da je res škoda, ker v Sloveniji nimamo primerne glasbene oddaje, ki bi jo lahko mojstrsko vodila prav ona. Poleg Šank Rocka bodo namreč na velikem velenjskem odru stali njihovi nasledniki San Di Ego, pevka Anu in skupina Big Addiction.