Zabava

Ognjeni vikend dveh uspešnih ansamblov

am
19. 11. 2014, 21.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Tista prava prijateljstva med muzikanti rodijo vedno nove skupne glasbene projekte. In tudi v tem primeru ni prav nič drugače.

Priče smo namreč sodelovanju dveh uspešnih ansamblov, Ognjenih muzikantov in Ansambla Vikend, ki sta združila moči in ustvarila polko, ki je dobila tudi videozgodbo.

»Z ansamblom Vikend se Ognjeni muzikanti že kar nekaj časa dobro razumemo in se radi družimo. Glavni razlog sodelovanja pa je, da pokažemo, da si glasbeniki v Sloveniji med seboj privoščimo uspehe in dobre skladbe ter da skupaj lahko tudi kaj ustvarimo, ne pa da smo nevoščljivi in pesimistični,« je povedal Uroš Steklasa, član Ognjenih muzikantov.

Arhiv Svet24

Spomnimo, da sta oba ansambla na letošnjem ptujskem festivalu prejela nagradi za najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti in najboljši ansambel med ostalimi zasedbami. »S fanti iz ansambla Ognjeni muzikanti smo v lanskem letu postali pravi prijatelji, kar smo tudi nadgradili letos na našem koncertu v Vinski Gori in pozneje tudi na ptujskem festivalu. Po slavju obeh skupin smo se odločili, da nastane tale malo drugačna polka, ki je dobila videopodobo. Na snemanju je bilo zelo zabavno in hkrati naporno, predvsem za snemalno ekipo, saj je težko krotiti deset razposajenih muzikantov,« nam je ob predstavitvi še povedal Miha Lesjak.

Izvedeli pa smo še, da so poleg glavnih akterjev v videozgodbi nastopile še simpatične statistke in bruhalec ognja. Skratka, vse je bilo tako, kot se spodobi za ognjeni vikend.