Zabava

Gianni Rijavec: "Kdor pljuva po domači glasbi, govori neumnosti"

A.M.
3. 6. 2014, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Odkar je na samostojni poti, je izdal že kar nekaj zgoščenk z zabavno glasbo, a to še ni vse.

Promo foto

Gianni Rijavec, ki se lahko pohvali z albumi Najlepše balade, Sentimenti, Gianni, Poti do srca in še bi lahko naštevali, je obkrožen s številnimi glasbeniki. Na nastopih ga spremlja odlična spremljevalna skupina profesionalnih glasbenikov, kot so Marjan Hvala, Miha Meglič, Jure Rozman ter Manuella Brečko. To so imena, ki v glasbenem svetu povedo veliko in so garancija za kakovostno izvedeno glasbo.

Adriana
Gianni, ki poleg petja igra na nastopih tudi kitaro in klavir, pravi: »Igramo za ples, zabavo, igramo zato, da je ljudem lepo …« Seveda ob tem ne smemo pozabiti, da z ekipo radi zaigrajo tiste pesmi, ki so pri poslušalcih najbolj poznane, in sicer Lep pozdrav, Ciao Mateja, Nancy iz Ljubljane, Adijo, Špela in še bi lahko naštevali.

»Igramo za ples, zabavo, igramo zato, da je ljudem lepo …«

A zadnje čase smo večkrat slišali tudi »narodnega« Giannija, saj je z Zidaniškim kvintetom posnel narodnozabavno zgoščenko. Na njej so nekatere stare uspešnice, preoblečene v narodnozabavno preobleko. Tako lahko slišimo recimo Matejo, Špelo, Nancy tudi v »domači« verziji. Tudi Zidaniški kvintet je ansambel, ki ga sestavljajo profesionalni glasbeniki, nekateri med njimi so tudi člani Orkestra Slovenske vojske. Na vprašanje, zakaj se je podal tudi v narodnozabavne vode, glasbenik odgovarja: »Na številnih turnejah po svetu, v Avstraliji, Kanadi, na Švedskem in drugje, sem igral in pel tudi narodnozabavno glasbo, zato mi ni tuja. Mislim, da bi se moral vsak slovenski glasbenik preizkusiti tudi v tej glasbi. Tistim, ki po njej pljuvajo, naj povem, da govorijo totalne neumnosti. To glasbo ustvarjajo profesionalci, tako da igrati in peti to glasbo ni enostavno!«