Zabava

Rusija z drastičnimi ukrepi zaradi bradate Avstrijke

STA/N.J.
13. 5. 2014, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ruski poslanci so po zmagi bradate avstrijske predstavnice Conchite Wurst, 25-letnega homoseksualca s pravim imenom Tom Neuwirth, na tekmovanju za pesem Evrovizije predlagali, naj Rusija zasnuje lastno različico glasbenega tekmovanja. Avstrijska zmaga je bila slabo sprejeta ne le v Rusiji, ampak tudi v nekaterih vzhodnoevropskih državah.

Reuters

Zmago Conchite Wurst so poslanci označili za sramotno in se zavzeli za tekmovanje, kjer bi bile v ospredju družinske vrednote. "Rezultati aktualnega tekmovanja za pesem Evrovizije so izbili sodu dno," je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP za rusko tiskovno agencijo Interfax povedal poslanec komunistične stranke Valerij Raškin"Ne smemo več sodelovati na tem tekmovanju. Ne moremo tolerirati neskončne norosti," je dejal in dodal, da si bo prizadeval za ustanovitev festivala Glas Evrazije, ki bo prvenstveno namenjen narodom z območja bivše Sovjetske zveze. 

Rusijo sta na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije z veliko bolj tradicionalno ljubezensko pesmijo zastopali 17-letni dvojčici. Zmaga Avstrije pa je v Rusiji sprožila tudi številne proteste na družbenih omrežjih, kjer ruski moški objavljajo svoje slike pri britju, še piše AFP.  

Conchita Wurst je s skladbo Rise Like a Phoenix ves čas veljala za favoritinjo. V soboto je zmagala z 290 točkami, druga je bila Nizozemska z 238, tretja Švedska z 218, četrta Armenija s 174 in peta Madžarska s 143 točkami.