Zabava

Prodala nedolžnost, nato obrnila ploščo

T. P.
12. 5. 2014, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Razvpita ameriška študentka, ki je po svetovnem spletu prodajala svojo nedolžnost, je zaključila z dražbo. Kljub visoki ponudbi se je odločila, da svoje nedolžnosti ne bo prodala.

Profimedia

Na svoji spletni strani je Elizabeth Raine presenetila z objavo, da je tekmovanje končano in da je najvišji ponudnik za njeno nedolžnost ponudil dobrih pol milijona evrov. Imena skrivnostnega »kupca« ni razkrila, češ da želi zaščititi njegovo zasebnost, obenem pa je zapisala, da glede tega odslej ne bo objavila nobene novosti več. Ker je takoj zatem ukinila svojo stran, ameriški mediji ugibajo, da je bila vse skupaj navadna prevara ali pa se je dekle enostavno ustrašilo.

Profimedia


Spomnimo. Elizabeth se je predstavila kot 28-letna študentka medicine, ki je svojo nedolžnost prodajala, zato da bi lahko plačala svoj študij. Nedolžnost je obljubila najboljšemu ponudniku, ki bi dobil tudi njeno potrdilo o deviškosti z ginekološkega pregleda in s poligrafa. Primopredaja bi se morala odviti v Avstraliji, da bi se izognila zakonom o prostituciji, »kupec« pa ne bi smel biti pijan ali zadrogiran. Možnost analnega seksa je izključila, skupni seks pa je omejila na 12 ur (od 20. zvečer do 8. zjutraj). Dodala je, da bo 35 odstotkov denarja prispevala za izobraževanje žensk v državah v razvoju.

Profimedia

Ponudbe so deževale od vsepovsod (iz Velike Britanije, Avstralije, Japonske, Srbije …), po najvišji ponudbi (pol milijona evrov) pa je prišlo do velikega preobrata. Liz je na svojem blogu namreč objavila, da je tekmovanje zaključeno in da do »nakupa« ne bo prišlo. »Z blagoslovom menedžmenta in največjih ponudnikov sem se odločila, da končam s tem cirkusom in se ponovno osredotočim na študij. Še vedno menim, da ima vsaka ženska pravico početi s svojim telesom, kar želi, toda zame je najpomembnejša šola (in vedno je bilo tako). V tem trenutku mi ni več do avkcije, to je vse. To je bila zelo lahka odločitev,« je na svojem blogu pod naslovom Konec zapisala Elizabeth.