Zabava

Rebeka Dremelj in Tina Gorenjak: "Nehajmo si zatiskati oči!"

N.J.
24. 3. 2014, 06.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Za starša verjetno ni hujšega, kot če se njegov otrok znajde v stiski. Toliko huje je, če otroku ne more pomagati. Tudi Rebeka in Tina sta se znašli v situaciji, ko sta se počutili popolnoma nemočni.

Tine se je najbolj dotaknilo srečanje z ljubko deklico Najo, ki se je rodila s cerebralno paralizo in kupom drugih težav. "Nemoč pomagati lastnemu otroku je najtežje breme v življenju. Kaj takšnega se nikomur ne bi smelo zgoditi in zadnji čas je, da si nehamo zatiskati oči," je prepričana. 

Tudi Rebeka se je srečala z hudo boleznijo - rakom, ki ne prizanaša niti najmlajšim. "S Šanajo sem bila samo enkrat v bolnišnici, kjer so ji kar hitro pomagali, pa je bilo zame grozljivo. Kaj bi šele bilo, če bi bila hudo bolna," razmišlja Rebeka. Ker se zaveda, da je otrokova bolezen za starše nedvomno zelo travmatična, se je odločila pomagati društvu, ki povezuje starše otrok, obolelih za rakom. Več o tem, kako sta zvezdnici pristopili na pomoč in kakšni sta njuni izkušnji, preberite v novi izdaji Svet24!