Zabava

Schumacher tehta le okoli 50 kilogramov

N.J.
23. 3. 2014, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Legendi Formule 1, ki ga zdravniki že vse od nesreče na smučišču, ko je utrpel hude poškodbe glave, ohranjajo v umetni komi, se stanje še vedno ni izboljšalo. Michael Schumacher naj bi izgubil že četrtino telesne teže, kar močno vpliva na njegovo zdravje.

Profimedia

Z izgubo 25 odstotkov telesne teže je telo Schumacherja hkrati tudi precej bolj šibko in nima več tiste potrebne energje, da bi lahko močno boril. Kot poročajo britanski mediji, naj bi Schumacher tehtal le okoli 50 kilogramov. Izgubil je večino mišične mase, v komi pa je zdaj že več kot 80 dni. medicinsko osebje, tako kot tudi družinski člani, informacij o njegovem zdavju za javnost ne daje, zato niti ni znano, ali so zdravniki glede njegove prihodnosti optimistični ali ne.

"Izguba teže v času, ko je pacient v umetni komi, je povsem običajen pojav," je informacije o drastični izgubi teže Schumacherja povedal profesor dr. Curt Diehm z univerzitetnega kliničnega centra Karlsbad v Nemčiji. "Izguba teže je nastopila predvsem zaradi nemobilnosti."

Schumacherjeva soproga Corrina, 17-letna hči Gina-Marie in 14-letni sin Mick ob njegovi postelji preživijo menda okoli 8 ur dnevno, se z njim pogovarjajo in molijo, da bi se zbudil in okreval. 

Zdravniki menjo, da bi rabil 45-letnik, če bi se zbudil, več let intenzivne terapije, da bi se lahko set premikal in govoril kot nekoč. Najslabši možen scenarij bi bil, da bi ostal v stanju 'bdne kome', torej v stanju vegetativnosti, ko bi se vsega zavedal, a se ne bi mogel ne premikati in ne govoriti.