Zabava

Razkrivamo, zakaj je znan slovenski voditelj tako drastično upadel!

Mojca Vakselj / KŠ, foto: Mediaspeed
21. 3. 2014, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Življenje pod žarometi s seboj prinese veliko reči. Ena manj prijetnih je tudi ta, da se ljudje zelo radi vtikajo v to, kakšni so zvezdniki na pogled. Tudi znani Slovenci poznajo ta pritisk in nekateri so ga, združenega z željo po bolj zdravem življenju, pretopili v prave zgodbe o uspehu. Kdo je hujšal, koliko in zakaj?

Zrcalce, zrcalce na steni, povej, sem zdaj bolj suha kot prej?

Nejc Simšič

Novinarja družabne kronike Nejca Simšiča smo vrsto let že na daleč prepoznavali po šalu okoli vratu, s katerim je, kot pravi sam, skrival svoj podbradek. Danes je zgodba drugačna: Nejc je v šestih mesecih izgubil več kot 30 kilogramov in je skoraj nerazpoznaven! »O hujšanju sem začel resno razmišljati januarja lani po operaciji glasilk, čeprav me je teža motila že veliko prej. Na začetku mi je pri moji odločitvi najbolj pomagala moja najboljša prijateljica Neisha, ki me je priganjala na Rožnik in v naravo. Kilograme pa sem zares začel izgubljati, ko sem se odločil, da se resno lotim hujšanja.« Nejc od septembra dvakrat na teden obiskuje fitnes. »Na začetku je bilo najteže najti čas za vadbo in se odpovedati alkoholu, kar je bilo glede na naravo mojega dela res izziv,« priznava novinar. A trdo delo se mu je izplačalo, saj kar žari od sreče, z vseh strani pa dežujejo komplimenti. »Nekateri so mi že rekli, da upajo, da ne bom pretiraval, a zdaj nisem več toliko osredotočen na hujšanje kot na oblikovanje telesa. Še vedno se veliko gibljem. Če nisem v fitnesu, potem tečem, plavam ali grem na Šmarno goro. Časi krute diete so mimo, v jedilnik počasi spet vnašam ogljikove hidrate.«

Boštjan Bračič

Simpatični pevec Boštjan Bračič ni imel nikoli pretiranih težav z odvečnimi kilogrami, a se je kljub temu odločil, da utrdi telo in se znebi zamaščenih predelov. »Po nastopu v oddaji Slovenija ima talent sem se vse bolj posvečal petju in glasbeni karieri in nekaj sem nehote moral žrtvovati. Žal sta bila to gibanje in zdrav način prehranjevanja. Pred koncerti in po njih je bila moja hrana zelo nezdrava, večinoma sendviči, sokovi in sladkarije. Najprej sem se svojim odvečnim kilogramom smejal, potem pa me je začelo motiti,« priznava Boštjan, ki je v desetih mesecih izgubil več kot 12 kilogramov in se iz simpatičnega fanta prelevil v pravega žrebca. Ne brez potu in odpovedovanja sladkim pregreham, da se razume! »Vsak, ki je kdaj imel preveč kilogramov, ve, kako slabo vplivajo na samopodobo in kako fantastičen občutek je, ko začnejo plahneti in se 'pretvarjati' v mišice.« 

Nuška Drašček

Nuška Drašček uživa v sedemnajstih kilogramih manj.

Nuška Drašček je na slovensko glasbeno prizorišče vstopila kot okroglolična gospodična z izjemnim glasom in brez pretiravanja lahko napišemo, da ob poslušanju njenega petja nihče ni opazil morebitnih odvečnih kilogramov. Tudi Nuška sama se hujšanja ni lotila zaradi medijske izpostavljenosti, ampak zaradi zdravja. »Moje vodilo v življenju ni odpovedovanje, ampak zdravje, zato se tudi nikoli ne lotim hujšanja, ampak spremenim nekaj v svojem načinu življenja. Dobrodošli stranski učinek tega je po navadi izguba kilogramov, kajti popolnoma jasno je, da bodo, če sem športno aktivna, kilogrami kopneli, pa tudi če grem vsak dan na slastno tortico,« razlaga pevka in priznava, da je pri njej težava predvsem v tem, da nima stalnega življenjskega tempa in ritma. »Zadeve se pri meni tako spreminjajo, da težko najdem vzorec, ki bi bil univerzalen za vse letne čase: poleti sem bolj športno aktivna, pozimi moram paziti na to, da jem večkrat na dan.« Nikoli se ne tehta, zato nam ni znala natanko odgovoriti, koliko kilogramov je izgubila, predvideva pa, da jih je bilo okoli deset. »Ženskam bi rada sporočila le, da naj preprosto skrbijo za svoje zdravje, ki vključuje tako prehranjevanje kot dobro počutje. Jaz verjamem, da pica v dobri družbi ni redilna.« (smeh)

Neisha

Pevka Neža Buh - Neisha je v zadnjih letih precej nihala s težo. Razložila pa nam je, da je našla način, kako vzdrževati zdrav duh v zdravem telesu. »Skrbim za redno vadbo, nekako gledam, da je vsaj trikrat na teden, in nikoli ne sme biti vmes več kot tri dni premora. Pri hrani poskušam čim bolj paziti. Pojem čim manj 'prazne' hrane ter pazim, da vnesem dovolj 'gradnikov'. Pazim  tudi na izvor hrane. Ne gledam na kalorije, ampak vse združim z aktivnim življenjskim slogom,« pravi pevka, ki se kdaj pa kdaj še vedno pregreši. »Ravnovesje kdaj pa kdaj podrejo kakšne fine zabave, kjer se kaj spije. Takrat vsi vemo, kako nam naslednji dan dišijo hidrati in maščobe v neomejenih količinah. No, jaz temu rečem 'zločin in kazen'. Popijem, pojem, potem pa spet hopla v telovadnico.« Neisha ne šteje kalorij, kilogramov in centimetrov. »Pomemben  je le zmagovalen občutek, ko spet smukneš v lanske kavbojke,« pravi. 

Hujšanje - slovenski nacionalni šport?!

Hujšanje je tudi med slovenskimi znanimi iz sveta zabave postal že nacionalni šport. S kilogrami so se v zadnjih letih spopadali tudi Špela Grošelj, ki je izgubila zavidanja vrednih 23 kilogramov, pa pevka Mirna Reynolds, s svojo suhljato postavo je pred nekaj meseci osupnila tudi Rebeka Dremelj. Izgubljanje kilogramov je precej popularno tudi med igralci. Po težavnem letu je kar nekaj odvečne teže izgubil Jurij Zrnec. Med tistimi, ki so v zadnjih nekaj letih shujšali, sta tudi Zvezdana Mlakar in Gojmir Lešnjak - Gojc. Vse za zdravje in bolj prijetno srečanje z lastno podobo v ogledalu!