Zabava

Slovenska skupina posnela skoraj pornografski video!

K.S./ A.M.
21. 3. 2014, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Vsi dobro poznamo veliki hit Zora je, ki ga je pred desetletji izvajala pevka Neda Ukraden. Rock Partyzani letos predstavljajo malo manjši hit z naslovom Zorica, ki jo je napisal pevec in vodja skupine Leteči Odred, Denis Dumančić.

Videospot bo pustil trajen pečat v filmski industriji. :)

Nova zgodba je od skupine Rock Partyzani zahtevala stilsko preobrazbo, ki je tokrat bolj folklorno obarvana. Fantje in dekle so v roke vzeli note ter ljudske inštrumente in pripravili nepozaben spomladansko-poletno-jesenski hit. Primeren je tako za širše ljudske množice kot za glasbene sladokusce.

V glavni vlogi Zorice nastopa pevec Rock Partyzanov Mare Novak, ki pevki Anji Baš in vsem slovenskim dekletom prepeva o sončnih vzhodih (zorici), o problemih sodobnega sveta, onesnaženju narave in seveda o večni ljubezni in hrepenenju.

»Skladba Zorica je po vseh mednarodnih analizah in meritvah popularnosti tako v Vzhodni Nemčiji kot v Azerbajdžanu dobila največje število točk popularnosti in kmalu bo omrežila tudi vas, da se je ne boste mogli več znebiti! Prav gotovo jo boste slišali tudi na vseh svojih priljubljenih radijskih postajah. Pa srečno,« pravijo z vsemi žavbami namazani Rock Partyzani, ki so še razkrili, da je njihov veliki oboževalec tudi znani vzhodnonemški režiser Franz Kupola in produkcijska hiša Jodl-Wurst video, s katerim so posneli visokoproračunski videospot za Zorico. Videospot odlikujejo izjemni kostumi, odlična igra glavnih igralcev, kaskaderji, izredna montaža, scenarij in režija ter masovni prizori bitke med spoloma. Zgodba je postavljena na alpsko podeželje v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja in posneta na pravi filmski trak. Spot za omenjeno skladbo je imel v Vzhodni Nemčiji samo že prvi teden več kot dva ogleda, glavna igralca in režiser Kupola pa so nominirani za najboljši videospot Vzhodne Nemčije med letoma 1945 in 1970 v kategoriji filmov za odrasle.