Zabava

Matjaž Javšnik: " Vseeno mi je, kakšen je moj videz"

Vito Tofaj
22. 3. 2014, 20.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Bil je prvak Improlige, priljubljeni Izi v televizijski nadaljevanki TV Dober dan, neustavljiv v 5 moških.com in odbiti Obuti maček. Zdaj se je Matjaž Javšnik lotil nove vloge v monokomediji Striptiz, ki jo je sam tudi napisal. Obiskovalce je na dogodek v Mengeš vabil z odra na ljubljanski živilski tržnici, v družbi kure Tona. Bil je lepo oblečen, zato smo ga neusmiljeno »slekli«.

Vito Tofaj

Ste igralec. Ali tudi živite z masko na obrazu ali jo nosite le na odru?

Imam srečo in poklica ne nosim domov. Ko stopim z odra, masko odložim in tisti trenutek me prav nič več ne veže ne na lik ne na odrske deske – znova sem Matjaž Javšnik. Drži, nekateri pravijo, da v današnjem svetu ni dobro živeti brez maske. No, tisti naj se preselijo v Rio, tam imajo karneval ves mesec.

Ko se zvečer slečete do golega in se pogledate v ogledalo, kaj vidite?

Hej! Zakaj mislite, da je Striptiz komedija?

Vito Tofaj
Če bi se vam najlepše ženske ponudile, da vam zaplešejo striptiz, katero bi izbrali?

Veste kaj, mislim, da sam ples in slačenje ne zadostujeta. Prepričan sem , da ti mora ženska na koncu reči še: »Hvala, tiger!«, sicer namen ni bil dosežen. Sicer pa bi se vrnil v zgodovino, v zlata leta hollywoodskega glamurja, in sprejel povabilo Rite Hayworth. Ali Grete Garbo. Ene tistih, ki jih je krasilo dostojanstvo. Ki so bile naravne!

In če bi vam isto ponudil moški?

Ne vem. Bil sem na koncertu, ne spomnim se, ali je bil Lenny Kravitz ali Terenc Trent D'Arby, ampak bil je fascinanten, z izklesanim telesom. In če bi bil gej, bi verjetno hotel imeti nekaj podobnega doma.

Ste za to, da bi dobili delo, kdaj uporabil telesne čare?

Osemdeset odstotkov dela, ki ga opravljam, je povezanega s komedijo. Zanjo sem idealen igralec: vseeno mi je, kakšen je moj videz. Ne trpim za tem, da bi bil lep in všečen. Sem, kar sem – preprosto Matjaž Javšnik. V tem uživam in se zabavam. To ljudje čutijo in fluid se pretaka z odra v dvorano in nazaj.