Princesa Diana je glavnemu uredniku omenjenega tabloida poslala interni telefonski imenik vseh oseb v Buckinghamski palači, nato pa ga je tudi osebno poklicala in preverila, ali ga je dobil. Ta podrobnost je prišla v javnost v četrtek na sojenju zaradi prisluškovanja znanim osebam. Do sedaj neznano podrobnost iz afere Prisluškovanje je odkril urednik Clive Goodman, urednik tabloida News of the World, razlog za to pa naj bi bil ta, da je hotela Diana pokazati, koliko ljudi v Buckinghamski palači je proti njej, oziroma proti komu se mora vsakodnevno boriti.

 ''Nisem bil edini novinar s katerim je Diana komunicirala. Zelo blizu sta si bila tudi s Richardom Kayom iz Daily maila in Andrewom Mortonom. V tem času je preživljala težko obdobje zaradi razpadlega zakona s Charlesom, dejala pa mi je, da si želi čim več novinarjev na svoji strani,'' je dejal Goodman na sojenju.

Poleg tega je Goodman še povedal, kako so različne informacije odtekale, odvisno od tega kdo jih je lansiral in komu so bile namenjene.