Zabava

Majči Bobnar: Malce ga je okusila le na eni zabavi ...

AC
14. 3. 2014, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po tem, ko je lani prvič obiskala Ameriko, se je Maja Bobnar Majči, spet vrnila v to deželo neskončnih možnosti. »Tja sem odpotovala konec lanskega leta in novo leto pričakala v Las Vegasu. Rajali smo med 30.000 ljudmi na Las Vegas Bulevardu, ki je bil tokrat zaprt za promet.

Uživala je tako na morju kot v hribih.

Ob polnoči so pripravili spektakularen ognjemet, ki se je istočasno sprožil na desetih mestih in trajal petnajst minut. Dva dni kasneje pa sem se s svojimi ameriškimi prijatelji odpravila v Kolorado. Za 1.200 kilometrov po čudoviti pokrajini kanjonov in rdečega gorovja smo potrebovali štirinajst ur.

Mlada Maja Bobnar Majči spominja na Marylin Monroe, hkrati pa je prava virtuozinja na harmoniki.

Če odmislim 500 dolarjev kazni za prehitro vožnjo (nisem vozila jaz), so bili razburljivi še zimski zameti v gorovju Rocky Mountains. Na srečo sem se v Kalifornijo vračala z letalom,« se spominja Majči, ki je imela privilegij vstopiti tudi v prestižna naselja z varnostniki. Njen gostitelj namreč dela tam. Lahko si je ogledala življenje resničnih bogatašev. Kar nekaj dni pa je preživela tudi ob obali. Medtem ko smo se mi spopadali s snegom in z žledom, je uživala v poletnih temperaturah. S seboj je imela tudi harmoniko in z veseljem raztegnila meh na poslovilni zabavi direktorja energetskega giganta Edison Electric. »Zaradi velikanskega navdušenja sem bila še bolj ponosna, da sem Slovenka. Najmanj 300 ljudi več ve za Slovenijo. Še dvakrat sem nastopila v slovenskem društvu v Fontani in imela še samostojen koncert. Posnela pa sem tudi intervju z Jožetom Mlakarjem in imela kar nekaj intervjujev. Moje skladbe predvajajo na dveh radijih, ki oddajata po vsej Ameriki. Odziv je bil velikanski, dobila sem vnovično povabilo,« ponosno razlaga.

Njena druga ameriška pustolovščina je bila prava dogodivščina.

Bila pa je tudi »običajna« turistka. Ogledala si je še Hollywood, Santa Monico, Malibu, Beverly Hills in Los Angeles. Seveda pa ni šlo brez težav. »Če še mlajši od 21 let, je to v Ameriki velika omejitev. Ne spustijo te skoraj v noben lokal, seveda pa ne moreš kupiti alkohola.« Malce ga je okusila le na eni zabavi, ko je praznovala dr. Janja Viltužnik, in so ji pripravili presenečenje za rojstni dan. Maja je spet igrala med več kot stotimi ljudmi. »Amerika me je povsem navdušila. Všeč mi je, da lahko s svojo harmoniko presegam meje in povezujem ljudi,« je povedala. Seveda se namerava spet vrniti. Tokrat s še več pogodbami za nastope in intervjuje.