Zabava

Zoran Predin v družbi znanih Slovencev, ki jim hitro odnese pokrov

Sonja Javornik
14. 3. 2014, 17.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pevec Zoran Predin je prišel na košarkarsko tekmo, se razburil zaradi sojenja in svoje nestrinjanje z njim izrazil nadvse prepričljivo: po koncu tekme je pritekel na parket in mahnil sodnika. Ljudje so se razhudili, da nasilje ne spada v šport, večinoma uglajeni glasbenik lepih manir se je opravičil, mi pa smo se spomnili, da ni edini, ki so ga čustva zapeljala tako, da so namesto besed zapele pesti.

Mediaspeed

Zoranov kolega Magnifico je imel slab trenutek leta 2002 na Emi. No, pravzaprav je eksplodiral, ko so napadli njegove varovanke Sestre, zmagovalke izbora. Patrik Greblo, takrat avtor dveh skladb, ni prav nič skrival nestrinjanja s sistemom glasovanja, zaradi česar ga je Magnifico po prireditvi menda povabil v garderobo in tam s pomočjo dveh kolegov z njim fizično obračunal. Magnifico te zgodbe ni potrdil, zadeva pa tudi ni prišla na sodišče, tako da le vpletena vesta, kaj se je v resnici dogajalo v Magnificovi garderobi.

Ko zavrejo strasti.

Vendar to ni bil prvi incident med glasbeniki. Na začetku devetdesetih let je na rapovsko prizorišče z velikim uspehom prišel Ali En. Svojega kolega Jana Plestenjaka, ki mu je šel v nos, ker je kariero začel kot raper, je v negativnem kontekstu omenjal že v uspešnici Leva scena, na podelitvi glasbenih nagrad zlati petelin pa ga je s svojo ekipo še napadel – a le z vodnimi pištolicami. Danes je Ali En oziroma Recycle Man, kakor se zdaj imenuje, poduhovljen in polovico leta preživi v Indiji, Jan pa ima uspešno kariero.

Zgodba Sebastiana Cavazze in fotografa Janija Božiča pa se ni končala tako nedolžno. Cavazzi ni bilo všeč, da ga je Božič skrivaj fotografiral s kolegico Aleksandro Balmazović, zato ga je odrinil, mu zvil roko in vzel telefon. Jani je na sodišču zahteval odškodnino, vendar sta se predlani sprti stranki tik pred sodno obravnavo dogovorili, da bo Jani tožbo umaknil, ker je tudi Sebastian dogodek obžaloval.

Z mediji je imela težave tudi Helena Blagne. Ko je zdaj pokojna novinarka Maga pisala o tem, da Heleno zdaj že nekdanji mož Mitja Zaman baje pretepa, sta se zakonca odpravila kar na hišni obisk, Mitja pa je novinarki poskušal kar z udarci pokazati, kako ljubeč je menda do svoje žene.

Strast pa je bila neobvladljiva tudi za sicer umirjeno in preudarno Jerco Mrzel, ko je leta 1999 napadla novo partnerico svojega nekdanjega partnerja Vinka Möderndorferja. Eva Rohrman je bila menda celo v smrtni nevarnosti, a je brez posledic in še vedno z Vinkom.

Med strastne zagotovo spada tudi režiser Vinci Vogue Anžlovar, ki se je leta 2001 na Slovenskem filmskem festivalu v Portorožu postavil v bran prijateljici, igralki Nataši Barbari Gračner (tako je dogajanje opisal on), in njenemu partnerju, igralcu Branku Šturbeju, zlomil zgornjo in spodnjo čeljust. Leto pozneje je spet sprožil roko, le da takrat menda v znamenje protesta, češ da mu država omejuje snemanje filmov, in je zaušnico prisolil tedanjemu kulturnemu ministru Sergeju Peljhanu.

Vendar znajo vajeti zdrsniti iz rok tudi politikom. Nam je najbolj ostal v spomin dogodek iz leta 1998, ko sta se v parlamentu sporekla Jelko Kacin in Ivo Hvalica. Jelka so Ivovi očitki tako razburili, da ga je z roko, v kateri je držal časopis, mahnil po glavi.