Zabava

Sten Vrbek ima dober razlog!

A.M.
13. 3. 2014, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po prvih dveh singlih Revolucija, za katerega je bil videospot posnet na demonstracijah za višjo minimalno plačo na Prešernovem trgu, in Na drugi strani neba je novi singel Dones tukaj dokončna najava albuma z naslovom Dober razlog.

Dober razlog ima več pomenov! Eden izmed njih je ta, da se je nabralo dovolj pesmi za skupinsko izdajo na nosilcu zvoka. Glasba je nastajala, kot nam je zaupal Sten Vrbek, skozi obdobje zadnjih nekaj let, zato so tudi pesmi na radijske postaje prihajale posamično. Na plošči bo izšlo poleg treh omenjenih pesmi še sedem skladb, od katerih pa je ena (Ne oziraj se) iz obdobja, ko se je zasedba imenovala Bandera, ki se je zaradi različnih interesov razpustila, posamezni člani iz benda pa so v tem času sodelovali z drugimi glasbeniki.

Stenbend igra glasbo, ki živi v ljudskih srcih.

 

Po tem obdobju se je bend najprej prijateljsko dobival na vaji in vse je preraslo v resno delo. V letošnjem letu želi novi bend poleg realizacije izdaje albuma, tako kot lani, nadaljevati svoje nastope po klubih in predstavljati svojo glasbo. Za vse tiste, ki ne poznajo njegovega benda, naj povemo, da je Stenbend folk rock zasedba, ki igra glasbo, ki je že nekako zapisana pri poslušalcih, zato se precej hitro priljubi obiskovalcem na svojih nastopih, saj se prav vsak najde v izvedbah pesmi, ki jih bend igra.