Zabava

Zemljičeva je noseča!

Andreja Comino/M.J.
7. 3. 2014, 10.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Barbara Zemljič je med pogovorom nežna in mehka, pri delu pa odločna in osredotočena. Že leta sodeluje z RTV Slovenija, podpisala se je tudi pod prireditvi Viktorji in Bob leta, nagrajene kratke filme Lasje, Proti oknu, Pravica ljubiti, džezovske koncerte in druge projekte.

Mateja Jordovič Potočnik

Že leta sodeluje z RTV Slovenija, podpisala se je tudi pod prireditvi Viktorji in Bob leta, nagrajene kratke filme Lasje, Proti oknu, Pravica ljubiti, džezovske koncerte in druge projekte. Pred kratkim je v kinematografe prišel še njen prvi celovečerni film Panika, ki je nastal po istoimenskem romanu Dese Muck. V njem je poleg Janje Majzelj zaigrala tudi njena sestra Pia Zemljič. Sestri se odlično razumeta, vendar Barbara pravi, da ji vloge nikakor ne bi dala, če ne bi bila prepričana, da lahko prav Pia s svojo vrhunsko igro v lik Jasne prepričljivo vdihne življenje.

 »Desin roman sem prebrala takoj, ko je izšel, leta 2003. Ob njem sem se krohotala. Ko so na TV Slovenija odkupili pravice za snemanje filma, so mi ponudili režijo in priredbo scenarija ter navodilo, da mora biti film romantična komedija. Po romanu bi bil lahko tudi težka drama, komedija ali celo grozljivka. Scenarij sem začela pisati konec oktobra 2011, film pa smo končali avgusta lani. Pazila sem, da zgodba glavne junakinje Vere ne govori le o ljubezenskem trikotniku, temveč je predvsem film o osebni preobrazbi in notranji rasti glavne junakinje ter njeni poti do resnične ljubezni do same sebe skozi vse napake, ki jih po poti naredi.«