Zabava

Sanja Grohar: "Komaj čakam, da postanem mama!"

Tjaša Kokalj
4. 3. 2014, 17.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sanja Grohar je naredila pogumen korak: odločila se je slediti svojim sanjam in se je proti koncu lanskega leta preselila v London. »Našo državo je zajela kriza, zato je za ljudi, ki si želijo napredovati poslovno, v umetnosti ali na katerem koli drugem področju, dobrodošlo oditi v državo, ki ponuja več priložnosti,« svojo odločitev pojasnjuje pevka, ki je o svojem pomembnem koraku prvič javno spregovorila prav za Obraze.

Mediaspeed

»Lahko bi ostala v Sloveniji in stagnirala, vendar sem si želela napredka. Hotela sem poskusiti. Še vedno se lahko vrnem, toda če ne bi poskusila, nikoli ne bi vedela in bi se vedno spraševala, kaj če ... Vsi, s katerimi sem sestankovala, so mi govorili, da se bom morala preseliti, če mislim kaj narediti, ker da drugače ne gre.« Sanja se je pogovorila s fantom Matejem in odločila sta se, da skupaj odideta v britansko prestolnico, v kateri ima tudi on več poslovnih priložnosti.

Zelo pogreša družino in najbližje prijatelje

Novo življenje jima je zelo všeč, pravi Sanja, a dodaja, da bosta videla, kaj bo prinesel čas. »London je lep, nor, nenavaden. Res se veliko dogaja. Obema je zelo všeč, vendar se bova morala na londonsko življenje še navaditi, ker je razlika med njim in življenjem v Sloveniji zelo velika. Je pravi kulturni šok. Ker sva oba zadovoljna, bova tukaj verjetno kar nekaj časa, kljub temu pa je še prekmalu govoriti o večjih odločitvah. Sicer pa je Slovenija oddaljena le dve uri in je skoraj tako, kot da bi odšla v Mursko Soboto,« se smeje sogovornica in dodaja, da se v Slovenijo vrača na nastope, fotografiranja, snemanja in največkrat tudi zato, da z Matejem vidita najbližje. Oba jih zelo pogrešata, vendar obenem vesta, po kaj sta šla v London, zato sta zelo osredotočena na delo.

Navdušena nad londonskim občinstvom

Sanja želi svojo pevsko kariero nadaljevati in jo stopnjevati, vendar je pri načrtovanju zelo realna. »Ne želim še preveč govoriti o načrtih. Saj veste, kako so ljudje privoščljivi, če ti kaj ne uspe. Trenutno snemam pesem, verjetno jo bo nadgradil tudi videospot, in se dogovarjam za nastope. Hvaležna sem za vsako najmanjšo stopničko. Tu ne vedo, kdo je Sanya G. Tu sem za zdaj normalno dekle z ulice. In priznam, velikokrat prav dobro dene, da me nihče ne prepozna!« Za Sanjo so že prvi nastopi in navdušenja nad občutki, ki jo prevevajo na odru, ne skriva. »Lahko rečem samo – neverjetno. Londonsko občinstvo je super, zraven poje in pleše. Je zelo sproščeno, zato na odru še bolj uživam.«

Komaj čaka, da postane mama

London pa pevko in po novem modno blogerko navdušuje tudi zaradi pestrega modnega dogajanja, zaradi katerega ni zaman označen kot modna prestolnica ulične mode. »Vidiš res ogromno različnih stilov. Včasih se lahko kakšne osebe z zelo posebnim slogom kar ustrašiš, spet drugič pa te lahko kdo popolnoma prevzame.« Sanja podpira drugačnost, zato ji je všeč, da v britanski prestolnici ni obremenjenih ljudi, ki bi sodili o njeni kapi v obliki zmaja ali kakšnem zares nenavadnem in posebnem kosu garderobe, v katerem se počuti dobro in se z njim izraža.

Za konec nam še zaupa, da ji po mislih čedalje bolj hodijo tudi otroci. »Čutim materinski nagon. Včasih so se mi dojenčki zdeli tečni, zdaj pa se takoj raznežim ob pogledu na malo bitjece. Komaj čakam, da postanem mama!«