Zabava

Tina Massiju 'grozi', da ga bo ubila

B.P./M.J.
8. 3. 2014, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Odnos med Tino Maze in Andreo Massijem je povsem drugačen od običajnih parov. Skupaj preživita zelo veliko časa, zato ni več skrivnost, da sta si pogosto v laseh. »Včasih imam občutek, da preizkuša naše meje. Nekega dne me bo s svojim temperamentom še ubila,« je iskreno priznal trener in partner naše šampionke.

Mediaspeed

Vsakdan smučarskega dvojca je natanko takšen, kakršen je star hrvaški pregovor: kdor se prepira, ta se ljubi. Tina ne izbira ne besed in ne trenutka za svoje izpade, na srečo pa ima na drugi strani sila potrpežljivega in strpnega partnerja. Ta prenaša njene muhe in izbruhe, saj se zaveda, da so nepogrešljivi del vrhunskih športnikov oziroma genijev.

Andrea to njeno naravo označuje za umetniško dušo in tako ji že kmalu po prepiru vse odpusti. Morda bi ga kdo označil za copato, a Massi je daleč od tega. Kot odličen trener se zaveda, da je psiha zmagovalcev drugačna od povprečnih ljudi in da so skrajnosti sestavni del njihove osebnosti. Ta del sebe Tina dobro pozna in se zaveda svojih napak. Nikoli ni skrivala, da ni popolna.

Ko so prišli uspehi, je čedalje bolj neposredno in humorno omenjala svoje napake. Tudi po osvojitvi zlatih kolajn ni zamolčala, da je ekipi še pred startom skoraj spila kri. Sploh v ožjem prijateljskem krogu večkrat govori o svoji trmi in prav zato jo sprejemajo takšno, kakršna je. Njen odkriti odnos je ključ do izjemnih uspehov in trdne partnerjeve ljubezni, ki se je po Sočiju še okrepila. »Tina je pač umetnik in takšno jo imam najraje,« še priznava Massi, s katerim si bosta po napovedih astrologinje Rože menda še letos dahnila usodni da.