Zabava

Prva dama razočarana nad varanjem partnerja

STA/M.J.
30. 1. 2014, 12.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Bivša partnerka francoskega predsednika Francoisa Hollanda, Valerie Trierweiler je za današnjo izdajo francoskega tednika Paris Match dejala, da se je počutila, kot da je "padla s stolpnice", ko je izvedela za razmerje Hollanda z igralko Julie Gayet. Zaradi razhoda s Hollandom je sicer bolj razočarana kot jezna.

Reuters

"Govorice sem slišala, a do govoric prihaja o vseh. Slišala sem jih tudi o sebi, ves čas. Temu nisem posvečala pozornosti," je pojasnila.

Ob tem je ta novinarka za svoj časnik še zatrdila, da sedaj ni v krizi, saj zanjo to ni prvi razhod, je pa bolj silovit, saj je deležen medijske pozornosti. Ob tem je politiko označila kot "svet, kjer se izdaja izplača", kar pa niso njene vrednote. "Ničesar ne obžalujem," je dodala.

Poudarila je, da je sama skromnega izvora - njena mama je bila blagajničarka, oče pa brez noge, živeli pa so v podnajemniškem stanovanju - in da je bil prihod v Elizejsko palačo zanjo velik preskok. "V zadnjih mesecih sem se zavedla, kakšno srečo imam," je priznala.

"Kar sem preživela, je bil izjemen del mojega življenja, ki me je pripeljal do drugih stvari," je dodala in poudarila, da bo nadaljevala svoje življenje, ki pa bo obogateno z novo izkušnjo. "V nekaj dneh sem prejela več sto pisem podpore," je še povedala.

V pogovoru za revijo Parisien, ki bo objavljen v petek, pa je napovedala, da bo morda o razhodu s Hollandom napisala knjigo. Sicer pa je dejala, da je zaradi razhoda "bolj razočarana kot jezna".

Potem ko je tabloid Closer 10. januarja razkril razmerje Hollanda z igralko Julie Gayet, je v soboto francoski predsednik sporočil, da je končal skupno življenje z Valerie Trierweiler, s katero sta bila skupaj nekaj let.

Glede te objave je danes bivša francoska prva dama suho menila, da je njegovo sporočilo "vsebovalo 18 besed, skoraj eno za vsak mesec," ki sta ga preživela skupaj, odkar je bil izvoljen za predsednika. Novinarka, ki sedaj za Paris Match piše članke o umetnosti, je sicer še povedala, da se namerava še naprej ukvarjati z dobrodelnostjo, ne bo pa se več ukvarjala s političnim novinarstvom.

Potem ko je časnik objavil novico o razmerju, podkrepljeno s fotografijami, je bila Valerie Trierweiler teden dni v bolnišnici.