Zabava

''Moja muca je resnično lepa, kot da bi bila stara štiri leta.''

K.A./M.J.
24. 1. 2014, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najbolj znana slovenska transseksualka Salome po operaciji spola težko najde moškega zase. V intervjuju za hrvaško komercialno televizijo pa se je razgovorila, da so se ji s spremembo spola izpolnile življenjske sanje.

Mediaspeed

"24. marca sem si v Beogradu spremenila spol in takrat sem se ponovno rodila. O tem se napisala tudi knjigo z naslovom Novo rojstvo," je na začetku dejala Salome.

Operacija je trajala osem ur, prilagajanje na ženske hormone pa še precej dlje. Trajalo je kar nekaj let, da so se stvari uredile. "Rodila sem se v telesu moškega, a moja duša je bila vseskozi ženska. To ni modna muha, to ni trenutek. Človek, kot sem jaz, je lahko srečen šele, ko si spremeni spol, saj se nahaja v napačnem spolu," je bila odkrita Salome.

In ker je Salome brez dlake na jeziku, se je razgovorila tudi o svoji vagini. "Kirurg je resnično naredil čudež. Jaz sem bila prav šokirana. Moja muca maca je resnično lepa, kot da bi bila stara štiri leta. Potem si lahko mislite, kako zelo lepa je," je brez predsodkov razlagala slovenska zvezdnica.

Čeprav je dobila veliko kritik na svoj račun, je te niso kaj dosti prizadele. "Mislim, da moram biti najprej jaz srečna in ne okolica oziroma moji starši. Zato sem se tudi odločila za ta korak. Vedela sem, da ne bom naredila napake. Spremenila sem spol in zdaj sem to, kar sem vse življenje želela biti. Ženska. Žal mi je, da se nisem rodila kot ženska. Biološka ženska. Ni lahko biti v okolici, ki vseskozi obsoja drugačnost," je bila iskrena Salome.

Po operaciji je spremenila dokumente in je tako zdaj tudi uradno ženska. Zdaj je tudi uradno gospa. A ne glede na to, da na njenem telesu ni več nobene sledi o tem, da je bila nekoč moški, jo sem ter tja še vedno kdo ogovori kot moškega. "Moja mama me še vedno kliče Neno in jaz sem pač njen sin. In to seveda razumem. Toda na drugi strani ne razumem ljudi, ki me nikoli niso videli kot moškega, pa me naslavljajo kot moškega," je dodala Salome.

Mediaspeed