Zabava

Saška Lendero poškodovana na smučanju

B.P./M.J.
24. 1. 2014, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Letošnje pomanjkanje snega je ljubitelje zimskih radosti oropalo užitkov na snegu. Ponje se morajo odpraviti visoko v hribe, in še to čez mejo.

osebni arhiv

Vsako leto pa se zaradi snega in ledu zgodi precej nesreč, katerih posledice so lahko hude poškodbe. Tudi znani Slovenci so že izkusili boleče padce na smučeh, sankanju ali zaledenelih stopnicah. Natalija, Saška in Domen so z nami delili najusodnejše zimske trenutke, zaradi katerih so pristali v bolniški postelji.

Nesrečno koleno
Saša Lendero je na lastni koži občutila, da se lahko človek celo na najpreprostejši, otroški smučarski progi kar hudo poškoduje. Njej se je to zgodilo v Kranjski Gori, kamor sta se po nastopu na Emi leta 2006 odpravila z dragim na oddih. »Bila je še zadnja vožnja, ko sva se, čeprav že utrujena in lačna, dogovorila, da se vendarle še enkrat spustiva, in to kar po otroški progi, ki je tekla tik ob hotelu. Na skoraj ravnem delu sem padla. Vse skupaj je bilo videti zelo nedolžno, saj padec ni bil hud. Pravzaprav sem se samo usedla v sneg – toda vstati nisem mogla več. V hotel so me odpeljali s sanmi. Izkazalo se je, da sem si poškodovala koleno, in ker so bile bolečine čedalje hujše, sem morala poiskati strokovno pomoč. Ko je koleno nehalo boleti, je ostalo nekako 'nestabilno'; ves čas mi je dajalo občutek, da se bo kar upognilo v drugo stran. Vame pa se je naselil strah pred smučanjem in še do danes ni minil,« pripoveduje pevka o svoji smučarski nezgodi, zaradi katere se že več let odpoveduje športu, ki ga sicer obožuje že od otroštva.