Zabava

Mark živi za glasbo

Alesh Maatko/M.J.
22. 1. 2014, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mark Tivadar ni neznano ime na slovenski glasbeni sceni, saj njegove vesele in poskočne pesmi navdušuje predvsem v okolju, kjer živi, torej v Prekmurju.

Mladi glasbenik, ki se je rodil v avstrijskem Linzu, pravi, da je že kot otrok rad poslušal glasbo. Ko se je pri sedmih letih preselil v Slovenijo, se je naprej začel učiti igranja klavirja, ko pa je za darilo od starih staršev dobil še malo harmoniko, se je začel kot samouk učiti tudi na tem priljubljenem instrumentu. Danes si nekako ne more predstavljati nastopa brez harmonike, saj ga spremlja na vsakem koraku in nastopu.

Teh pa ni manjkalo niti v srednji šoli, kjer je imel prve nastope. Najbolj odmeven nastop je bil v televizijski oddaji Zaigrajmo in zapojmo po domače v Murski Soboti. Od takrat dalje je šla njegova kariera le še navzgor, vse do prvega albuma, ki ga je izdal leta 2013. Naj kot zanimivost povemo, da si je cekine za izdajo albuma prislužil predvsem s svojim delom, na kar je še posebej ponosen. Kot tudi na dejstvo, da je večino svojih pesmi napisal sam, duet melodije Kaj bi drug brez drugega, ki jo prepeva s sestro Melanie, pa je delo Sebastjana Kamenika. Ker je Mark z družino precej povezan, najdemo v njegovem bogatem glasbenem repertoarju tudi duet z očetom Prava lübezen, ki ga zapojeta v prekmurskem dialektu.

Seveda pa mladenič ni spal le na eni lovoriki – albumu, ampak je poskrbel, da so njegove skladbe zaživele tudi v videozgodbi, predvsem Disco in harmonika, FB pajdašica ter Kjerje pijača, tam s mo mi. Kot nam je še zaupal, je najbolj ponosen na svoje stare starše in starše, saj so mu pomagali in vedno stali ob strani. »S svojo glasbo osvajam srca ljudi okrog sebe, tako doma kot tudi v tujini, saj prepevam slovensko, nemško in hrvaško. Seveda pa bi rad navdušil predvsem domačo občinstvo, saj bi rad vsaj delček slovenskih narodnozabavnih pesmi predstavil tudi mlajšemu občinstvu, ki takšnih pesmi še ne pozna tako dobro,« je zaključil Mark.